„Drumul mănăstirilor", unul dintre cele mai spectaculoase trasee din România. Peisajele sunt de vis

România are câteva drumuri care fac valuri la nivel mondial. Și, deși majoritatea știu doar de Transfăgărășan și Transalpina, fiind, într-adevăr, două dintre cele mai spectaculoase șosele din țară, mai există un drum care oferă peisaje uluitoare și unice. Este vorba despre „Drumul mănăstirilor".

„Drumul mănăstirilor”, traseul turistic cu peisaje unice și spectaculoase / foto: Adevărul.ro
„Drumul mănăstirilor”, traseul turistic cu peisaje unice și spectaculoase / foto: Adevărul.ro

Unul dintre cele mai fascinante trasee turistice ecumenice din România este „Drumul mănăstirilor". Leagă unele dintre cele mai mari centre spirituale din partea de nord a Moldovei, iar peisajele sunt spectaculoase și unice.

Cunoscut ca „Drumul Mănăstirilor” după ce a fost reabilitat în totalitate de Consiliul Județean Botoșani, în 2023, și inclus în circuitul turistic național, începe din comuna Vorona, care se află la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Botoșani. După aceea, traseul cotește la stânga, așa cum arată indicatorul turistic, către Mănăstirea Vorona. Din dreptul acestui lăcaș, turiștii ajung într-o pădure, printr-o șosea care a fost asfaltată, pe o porțiune de peste 12 kilometri.

„Drumul mănăstirilor”, unul dintre cele mai interesante trasee turistice din țară

Drumul care străbate codrii seculari ai Voronei oferă priveliști deosebit de frumoase, iar din zona belle vue, de pe cel mai înalt versant al traseului, pot fi văzuți în mod panoramic codrii care se întinde de la Vorona, către Tudora și Coșula. Traseul continuă până la schitul Oneaga, o oază de liniște în mijlocul naturii, înainte de a coborî în pădurea Coșula. În cele din urmă, trecând drumul național Botoșani-Iași și prin zona pitorească împădurită a comunei Copălău, traseul ajunge în comuna Sulița, unde se află mănăstirea Cozancea.

Pentru cei care doresc să meargă pe o alternativă a drumului către Mănăstirea Balș, se ajunge pe drumul Botoșani-Iași,cotind mai apoi, în comuna Frumușica pe drumuri de țară și forestiere către cel mai înalt punct din zonă.

De asemenea, de pe „Drumul mănăstirilor” se ajunge ușor și la Mănăstirea Guranda dar și la Mănăstirea Agafton, locul unde au stat în călugărie, mătușile lui Mihai Eminescu. Traseul, prin extensie poate fi prelungit către Hilișeu Horia, unde se află o biserică unică în lume, jumătate catolică, jumătate ortodoxă, simbol al iubirii boierului Curt față de soția sa, catolică de origine bistrițeană, potrivit adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net