Vești proaste pentru bucureșteni! Programul trenurilor de metrou este afectat. Vor exista întârzieri mari în perioada următoare

Metrorex a anunțat, vineri, că programul de circulație a trenurilor de metrou, pe toate magistralele, va suferi modificări. Călătorii vor fi nevoiți să aștepte mai mult în stații, scrie adevărul.ro. 

Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe

„În perioada următoare, intervalele de circulație ar putea ajunge până la 10 minute în orele cu vârf de trafic”, transmite Metrorex, fără a preciza data la care vor începe problemele în asigurarea numărului necesar de garnituri de metrou.

Metrorex mai anunță că „va aplica operatorului de servicii de mentenanță, Alstom Transport S.A., toate sancțiunile legale și contractuale pentru situația creată pentru neîndeplinirea obligațiilor asumate conform prevederilor contractuale."

„Înțelegând disconfortul creat călătorilor, personalul Metrorex care organizează și supraveghează circulația trenurilor de metrou va lua măsuri operative pentru asigurarea unor intervale de succedare a trenurilor cât mai apropiate de graficele normale de circulație, în scopul limitării efectelor survenite ca urmare a acestei situații neplăcute”, încheie operatorul.

Călătorii, afectați de dispute 

Este al doilea an la rând în care călătorii sunt afectați de disputele dintre Metrorex și Alstom. Problemele au apărut la mijlocul lunii iulie 2022, când Metrorex a anunțat că unele garnituri au fost retrase din circulație. Pe 15 iulie, din 82 de trenuri au  mai circulat doar 43, iar timpul de așteptare a crescut.

Mentenanța trenurilor de metrou bucureștene este asigurată, din 2004, de compania franceză Alstom.

Câți oameni circulă cu metroul 

În 2022, au călătorit cu metroul peste 132 de milioane de călători, aproximativ 400.000 pe zi, în timp căile ferate din România au fost utilizate de numai 47 de milioane de călători pe tot parcursului anului 2022, adică 130.000 de oameni zilnic, susţinea Mihai Barbu, șeful CA al Metrorex.

Bucureştiul şi Ilfovul au, împreună, peste 2 milioane de locuitori, cărora li se adaugă şi sutele de mii de persoane care tranzitează Capitala sau stau aici fără a avea domiciliul trecut în acte. Metroul reprezintă doar 5% din reţeaua de transport public şi este folosit, zilnic, de aproape un sfert populaţia zonei Bucureşti-Ilfov. 

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net