Vești proaste! S-a scumpit benzina. Cât a ajuns să coste un litru

Prețul la benzină este, acum, într-o continuă creștere. Astăzi, 16 februarie, costul minim pentru un litru de benzină standard este de 6,51 lei, mai mult cu doi bani pe litru față de ziua precendetă. Momentan, costul motorinei a rămas același, între 7,34 lei şi 7,43 lei pe litru.

Benzina s-a scumpit, din nou Foto: Pixabay.com
Benzina s-a scumpit, din nou Foto: Pixabay.com

Scumpiri mici, dar dese și cu efecte în lanț. Cam despre asta este vorba atunci când vorbim despre carburanți. Prețurile de la pombă cresc semnificativ, piața petrolului fiind mai fluctuantă ca oricând, spun specialiștii. 

De câteva zile, prețul benzinei este cel care crește, iar guvernul promitea, luna trecută, că va reintroduce subvenţia dacă scumpirile continuă.

Ce spun analiștii 

,,Eliminarea facilității de 50 de bani a fost o măsură pripită, justificată probabil doar din prisma deficitului bugetar. Cred că măsura va trebui reintrodusă cât de curând sau înlocuită cu o alta, din punctul meu de vedere, mult mai eficientă, dacă vrem cu adevărat să reducem inflația.

O scădere a taxării pe zona de carburanți (TVA, accize etc.), așa cum au făcut și alte țări, ar putea fi mult mai eficientă în lupta cu inflația. Nu cred, însă că autoritățile vor lua o astfel de decizie, având în vedere faptul că, până la urmă, cu cât preţurile cresc, cu atât statul are mai mult de câștigat. În prezent, mai mult de jumătate din prețul benzinei și motorinei reprezintă taxe pe care le plătim statului", a explicat analistul economic Adrian Negrescu.

Cât costă benzina

Conform specialiştilor, astăzi, 16 februarie 2023, preţul minim pentru un litru de benzină standard este de 6,51 lei, la Lukoil. Vorbim despre o creştere cu doi bani pe litru faţă de ziua precedentă, când preţul minim pentru un litru de benzină standard era 6,49 lei, tot la Lukoil.

Astăzi, 16 februarie 2023, preţul pentru un litru de benzină premium este neschimbat faţă de ziua precedentă, 15 februarie 2023. Acesta variază între 6,99 lei, la Petrom, şi 7,32 lei, la MOL şi OMV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net