Atenție șoferi! Prețul carburanților a explodat! Cât costă un litru de motorină?

Ultima actualizare:

Prețul la carburanți crescut de cinci ori în ultima săptămână, șoferii ajungând să plătească pentru un litru de motorină peste 9 lei, iar benzina s-a majorat cu 20 de bani. 

Atenție șoferi! Prețul carburanților a explodat! Cât costă un litru de motorină?
Atenție șoferi! Prețul carburanților a explodat! Cât costă un litru de motorină?

Situație din ce în ce mai neagră pentru economia țării. Prețul la carburanți a crescut de cinci ori într-o singură săptămână, astfel că un litru de motorină a ajuns să coste 9,04 lei în Timișoara, iar în Capitală s-a majorat cu 60 de bani, ajungând la 9,01 lei. 

Nu rata nici: Până când se vor mai scumpi prețurile la carburanți? Concluziile Consiliului Concurenței

Dacă la 1 octombrie cetățenii plăteau pentru un litru de motorină 7,95 de lei, acum trebuie să scoată din buzunar peste 9 lei. În ceea ce privește costul benzinei, prețul a fost majorat cu 50 de bani, în 23 de zile. Astfel că la 1 octombrie șoferii plăteau 6,60 pentru un litru de benzină, iar acum trebuie să achite 7,05 lei. 

Potrivit statisticilor, prețul carburanților a avut o evoluție astronomică de la începutul lunii octombrie. Românii plătesc pentru un plin de motorina, de 50 de litri, cu 28 de lei mai mult decât la 1 octombrie, iar pentru un plin de benzină, de 50 de litri, achită cu 22 de lei mai mult decât în urmă cu 23 de zile. 

Motivul diferenței de preț dintre benzină și motorină

De ce în România există o discrepanță atât de mare între prețul motorinei și cel al benzinei? Ei bine, analiștii susțin că această diferență e cauzată de faptul că țara noastră produce mai puțină motorină decât benzină. 

 Guvernul a luat măsuri pentru a ajuta românii să facă față mai bine scumpirii carburanților, astfel că la sfârșitul lui septembrie a fost aprobată continuarea aplicării reducerii de 50 de bani la litrul de carburant, jumătate din sumă fiind acoperită de stațiile PECO și restul de Guvern. Această măsura va expira însă la 31 decembrie 2022.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net