Premierul Ciucă, anunț important! Prețul carburantului va fi compensat cu 50 de bani pe litru

Nicolae Ciucă a făcut joi, 23 iunie, un anunț, cu mare fast, în cadrul unei conferințe de presă: va fi introdusă o compensare de 50 de bani pe litru la carburanți. Măsura va fi aplicată pentru o perioadă de timp de trei luni, iar la finalul perioadei, Guvernul va analiza dacă va fi nevoie de introducerea unui nou set de măsuri. 

Premierul Nicolae Ciucă Sursă foto: Inquam Photos
Premierul Nicolae Ciucă Sursă foto: Inquam Photos

În cadrul unei conferințe de presă, premierul Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul a stabilit compensarea prețului carburantului cu 50 de bani pe litru. Conform acestuia, măsura a fost luată „pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant”.  Potrivit premierului, valoarea compensării va fi de două miliarde de lei, iar această soluție a fost aplicată în rândul mai multor țări europene.

„În sprijinul parteneriatului între Guvern şi societatea civilă, în Guvern şi populaţie, am luat decizia să aplicăm măsura, măsură adoptată şi de alte ţări. Implică responsabilitatea Guvernului, cât şi a companiilor privind industria petrolieră. Se mai aplică în Spania şi Franţa. Jumătate din reducere va fi decontată de către stat, cu un mecanism stabilit între distribuitori şi ministerele de resort. va fi aplicată pe trei luni. Compensarea va fi pe fiecare bon fiscal”, a completat Nicolae Ciucă. 

Citește și: Prețurile la carburant au explodat!

La finalul celor trei luni de probă, Guvernul va decide dacă va fi necesară aplicarea unor noi măsuri, ținând cont de faptul că prețul carburantului pare să se afle pe o pantă ascendentă și ajunge chiar și la 9 lei pe litru! 

„Avem de asemenea la îndemână un instrument util, mă refer la OUG privind combaterea efectelor speculative. Măsurile pe care noi le luăm şi care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele 3 luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii. Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii”, a conchis premierul, conform Adevărul. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net