Prețurile la carburant au explodat! Șoferii au luat cu asalt benzinăriile

Ultima actualizare:

Proteste la carburant în mai multe orașe din țară! Șoferii din Târgu Jiu, Botoșani și Ploiești au luat cu asalt benzinăriile pentru a-și manifesta revolta față de prețurile tot mai mari la carburanți. 

image

Șoferii au blocat benzinăriie în semn de protest. Oameniii și-au alimentat automobilele cu sume de 50 de bani și 1 leu, apoi s-au așezat din nou la coadă, în semn de protest.

Șoferii se declară disperați de situația actuală și sunt dispuși să continue protestul până când solicitările lor vor fi ascultate și se vor lua măsuri.

Citește și: Prețul litrului de carburant, în România, a crescut cu 2 lei, în doar 3 luni

Metoda inedită de protest folosită de șoferii din Târgu Jiu

Protestatarii au găsit o metodă inventivă pentru a fi luați în seamă. Ei alimentează doar cantități infime de câțiva mililitrii, apoi se așează din nou la coadă pentru a repeta procesul.

„Am băgat de 46 de bani, câțiva mililitri de benzină. Și mă mai pun o dată la coadă. O să mai facem așa până mai scad prețurile. Nu e posibil așa ceva. Prețurile sunt tot mai mari și ne-am săturat,” a spus un tânăr, potrivit unui ziar local.

Citește și: Vladimir Putin aruncă vina pe Occident pentru creșterea prețului la energie. Liderul nu crede în criza economică

Eu am băgat de doi lei. E a patra oară când m-am pus la coadă,” a spus un alt șofer.

Am avut două pușculițe pline. Am avut 150 de lei. Am stat o jumătate de oră să-i numărăm. Mi-au spus doamnele de aici că nu mă mai primesc data viitoare,” a spus acesta.

Șoferii din Târgu Jiu par a fi determinați să transmită un mesaj puternic autorităților, prin protestul față de prețurile la carburanți. Șoferii stau de mai multe ori la coadă pentru a bloca benzinăriile, iar atunci când alimentează plătesc cu monede de 50 de bani, notează PRO TV. 

„Eu am băgat de doi lei. E a patra oară când m-am pus la coadă,” a spus un alt șofer.

Un tânăr s-a prezentat la benzinărie cu două pușculițe pline cu monede, cu ajutorul cărora a achitat combustibilul. 

„Am avut două pușculițe pline. Am avut 150 de lei. Am stat o jumătate de oră să-i numărăm. Mi-au spus doamnele de aici că nu mă mai primesc data viitoare,” a spus acesta.

Pentru a trage cât mai mult de timp, șoferii s-au apucat să-și spele parbrizele la benzinărie. 

La protestele din Botoșani a fost chemată poliția

La Botoșani protestatarii au folosit aceleași metode de a-și exprima revolta față de prețurile la combustibil, însă de această dată a intervenit și Poliția. 

Un angajat al unei benzinării din Botoșani a reclamat la 112 că oamenii stau prea mult timp la pompă. 

Oamenii legii s-au deplasat la fața locului, dar n-au constatat nicio încălcare întrucât nu este prevăzută o cantitate minimă în ceea ce privește alimentarea cu combustibil.

Prețul carburanților s-au majorat de cinci-șase ori și vorbim în ultima sptămână, mai exact de o scumpire cu aproximativ 20 de bani. Această creștere este cauzată de majorarea barilului de petrol, în contextul noilor sancțiuni impuse Rusiei de Uniunea Europeană.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net