Până când se vor mai scumpi prețurile la carburanți? Concluziile Consiliului Concurenței

Consiliul Concurenței a făcut o analiză minuțioasă pentru a observa modul în care modificările cotațiilor se transmit în prețurile la pompă. Au ajuns la o concluzie simplă: prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină.

Prețurile carburantului din România, în concordanță cu cele de la nivel internațional
Prețurile carburantului din România, în concordanță cu cele de la nivel internațional

Analiza făcută de către Consiliul Concurenței a fost realizată pe datele obșinute în intervalul iulie 2019- iunie 2022 și vine ca o confirmare a observațiilor care au fost făcute și cu alte ocazii: prețurile pentru benzină și motorină din România urmează tendințele cotațiilor internaționale. 

Citește și: Europa se confruntă cu o criză a petrolului. La ce preț ar putea ajunge motorina 

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

Așadar, atunci când cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se majorează și prețul la pompă al carburanților în România, iar când cotațiile scad, se diminuează prețul acestora în stațiile de alimentare.”, explică reprezentanții Consiliului Concurenței.

Pentru a afla care sunt prețurile la benzină și motorină în cele mai mari orașe din țară, dar și pentru detalii suplimentare despre analiza Consiliului Concurenței, puteți accesa Adevărul. 

    Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net