Până când se vor mai scumpi prețurile la carburanți? Concluziile Consiliului Concurenței

Consiliul Concurenței a făcut o analiză minuțioasă pentru a observa modul în care modificările cotațiilor se transmit în prețurile la pompă. Au ajuns la o concluzie simplă: prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină.

Prețurile carburantului din România, în concordanță cu cele de la nivel internațional
Prețurile carburantului din România, în concordanță cu cele de la nivel internațional

Analiza făcută de către Consiliul Concurenței a fost realizată pe datele obșinute în intervalul iulie 2019- iunie 2022 și vine ca o confirmare a observațiilor care au fost făcute și cu alte ocazii: prețurile pentru benzină și motorină din România urmează tendințele cotațiilor internaționale. 

Citește și: Europa se confruntă cu o criză a petrolului. La ce preț ar putea ajunge motorina 

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

Așadar, atunci când cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se majorează și prețul la pompă al carburanților în România, iar când cotațiile scad, se diminuează prețul acestora în stațiile de alimentare.”, explică reprezentanții Consiliului Concurenței.

Pentru a afla care sunt prețurile la benzină și motorină în cele mai mari orașe din țară, dar și pentru detalii suplimentare despre analiza Consiliului Concurenței, puteți accesa Adevărul. 

    Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 martie sfanta mucenita matrona din tesalonic png
FotoJet (7) jpg
tata criminal png
Nobutuka Sada FACEBOOK jpg
pexels photo 6942015 jpg
Tornada Mississippi EPA GETTYIMAGES (5) jpg