Prețul petrolului a crescut! Motivul: vizita lui Biden în Arabia Saudită

În cursul zilei de astăzi, 18 iulie, prețul petrolului a crescut considerabil, în contextul în care președintele american Joe Biden nu a reușit să ajungă la un acord cu OPEC în privința creșterii producției. Astfel, îngrijorările legate de aprovizionarea redusă continuă să creeze probleme la nivel global.

petrol gaze6 act 6 jpeg

Prețul țițeiului Brent din Marea Nordului a crescut cu 1.22 dolari americant, ajungând astfel la 102.38 USD, relevă Montel, în timp ce echivalentul WTI a crescut cu 28 de cenți, la 97.87 dolari americani. Preocupările legate de aprovizionare depășesc temerile economice, căci pentru prima dată de la invazia Ucrainei, de la finalul lunii februarie, prețul țițeiului scăzuse la 95 de dolari americani în cursul săptămânii trecute.

S-ar putea să te intereseze: Scumpiri puternice la gaze naturale și petrol. Cu cât au crescut prețurile într-un singur an

Stabilitatea prețului petrolului, un vis departe de a deveni realitate, spun specialiștii

„În privința ofertei... călătoria lui Biden în Arabia Saudită nu a reușit să aducă pe masă o promisiune de aprovizionare cu mai mult petrol”, a spus Sagar Dua, printr-o scurtă notă.

„Opec nu își dorește să accelereze aprovizionarea pe piață, iar unul dintre motive ar putea avea legătură cu prețurile ridicate. Națiunile OPEC, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite obțin venituri mai mari pe fondul prețurilor crescute ale petrolului”, a mai precizat Dua.

Vezi și: Nouă lovitură pentru Rusia! Germania vrea să renunțe la importurile de petrol, cărbuni și gaze!

Asociația producătorilor de petrol, împreună cu Rusia, așa-zisul Opec+, va avea o întrunire pe data de 3 august, pentru a discuta despre cotele de producție. Evenimentul este cu atât mai important cu cât ultima înțelegere urmează să expire în septembrie. Atât Opec, cât și Agenția Internațională pentru Energie, au avertizat săptămâna trecută că „lipsurile de aprovizionare se vor menține probabil, pe fondul unei cereri mari”, transmite banca australiană ANZ.

„Acest lucru va diminua șansele de a determina stabilitatea prețurilor mai devreme”, mai transmite Sagar Dua.

Piețele globale se concentrează, de asemenea, săptămâna aceasta asupra reluării fluxurilor de gaz prin conducta cheie Nord Stream 1, deținută de Rusia, legată de Germania. Unii specialiști se tem că fluxul nu va fi repornit joi, din cauza tensiunilor legate de războiul din Ucraina. Acest fapt ar putea grăbi instaurarea unei recesiuni în Germania, cel mai mare utilizator de energie din Europa.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

FotoJet (2) jpg
FotoJet (6) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FotoJet (8) jpg
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg