Românii au ieșit în stradă, sătui de scumpirea carburanților

Ultima actualizare:

Românii s-au organizat online, prin intermediul rețelelor de socializare, și au organizat o serie de proteste, în întreaga țară, pentru a-și striga nemulțumirile în legătură scumpirea carburanților auto.

În București, șoferii și nu numai, au luptat cu valul de căldură al caniculei de joi, 30 iunie și s-au strâns în Piața Constituției.

Câteva sute de protestatari, în fața Parlamentului

Mai rău decât prețurile carburanților, crescute într-un interval scurt, la niște cote colosale, picătura care a umplut paharul și nu rezervorul șoferilor a fost mult lăudata reducere de 50 de bani, aplicată la litrul de benzină sau motorină.

Click! i-a însoțit pe cei protestatarii strânși în Piața Constituției, din București. Aici, câteva sute de oameni au luptat cu stoicism cu temperaturile care au topit până și asfaltul.

Citește și: Cu cât va crește prețul la benzină în luna iunie? Vesti proaste pentru români

Nu mă așteptam ca după o zi să ia o asemenea amploare această mișcare. M-am implicat și alți oameni s-au ocupat în țară, unde au loc proteste similare. Aș vrea și cred că oamenii pot trece peste lejeritate și să vină la protest.

Ei cum își permit să alimenteze? Reducerea de 50 de bani e jenantă. Vor crește prețul la pompă și când se va aplica reducerea, vom ajunge la aceeași valoare”, a declarat pentru Click!, Albert Becheru, un tânăr care a inițiat protestul online, materializat, ulterior, într-o serie de demonstrații.

Au boicotat benzinăriile din zonă

De altfel, ingineria comercială bănuită de Albert Becheru s-a confirmat, recent, când Guvernul a anunțat o reducere cu 50% a accizei la carburanți, dar prețurile tot au urcat, în anumite cazuri ajungându-se ca benzina și motorina să se vândă cu mai mult de 10 lei pentru un litru.

După aproape 3 ani, am venit în România. În pandemie nu am zburat. Românii nu mai reacționează la abuz. S-au resemnat. E o bătaie de joc la adresa românilor măsura de a ieftini cu 50 de bani litrul de benzină și motorină”, a declarat pentru Click!, o altă protestatară prezentă vineri, 30 iunie, în Piața Constituției.

Citește și: România, în colaps financiar? Ce spun experții

Din fața Palatului Parlamentului, protestatarii din București au plecat spre Piața Victoriei, cu gândul de a boicota stațiile de alimentare cu carburant auto de pe traseu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net