Vezi aici rezultatele alegerilor locale din toată ţara

Ultima actualizare:

    Alegerile locale din 10 iunie 2012
Alegerile locale din 10 iunie 2012

Vă prezentăm lista celor care vor fi primari în următorii 4 ani

În judeţul Ilfov se înregistrează, potrivit BEC, cea mai mare prezenţă la vot, de 35,64% din totalul alegătorilor înscrişi în liste, acest judeţ fiind urmat de judeţele Dâmboviţa (34,68%), Giurgiu (34,09%), Teleorman (32,80%) şi Prahova (31,19%).

O participare mai redusă la vot se înregistrează în judeţul Timiş, respectiv 23,08%, din alegătorii înscrişi în listele electorale, urmat de judeţele Maramureş (23,15%), Arad (24,70%), Satu Mare (25,63%) şi Bistriţa-Năsăud (25,64%).

Datele au fost estimate pe baza unui eşantion reprezentativ format din 2.763 secţii de votare, cu o marjă de +/-3%.

La alegerile locale din anul 2008, la primul tur de scrutin, la ora 14.00, la nivel naţional se înregistra o prezenţă de 23,26 %.

La acel scrutin, 19,31 % din alegătorii din mediul urban s-au prezentat la vot până la ora 14.00, iar în mediul rural 28,72 %.

Prezenţa cea mai mare la urne s-a înregistrat atunci în judeţele: Ilfov - 32,05 %, Giurgiu - 29,50 %, Dâmboviţa - 29,46% %, Neamţ - 28,98%, Teleorman - 28,72%. Cea mai scăzută prezenţă la vot s-a înregistrat la alegerile din 1 iunie 2008, pânã la ora 14.00, în judeţele: Timiş - 18,41 %, Maramureş - 19,42%, Satu Mare - 20,40%, Covasna - 21,14%, Sibiu - 21,15%.

Prezenţa la vot în Capitală era de 21,99 % la ora 14.00, cei mai mulţi alegători care s-au prezentat la urne fiind în Sectorul 1, iar cei mai puţini în Sectorul 3, a anunţat, duminică, Biroul Electoral Central (BEC).

Până la ora 14.00 s-au prezentat la urne 21,99% dintre cei peste 1,8 milioane de alegători din Capitală.

Cea mai mare prezenţă la vot s-a înregistrat în Sectorul 1, respectiv de 24,15%, iar cei mai puţini votanţi au fost în Sectorul 3 - 20,09 %.

În Sectorul 2 s-au prezentat la urne 21,96% dintre persoanele cu drept de vot, în Sectorul 4 - 22,49% dintre alegători, în Sectorul 5 - 21,59% şi în Sectorul 6 au votat 22,87%.

Cei mai mulţi alegători, 403.196, sunt în Sectorul 3, în Sectorul 1 sunt 211.893 de alegători, în Sectorul 2 sunt înregistrate 326.765 de persoane cu drept de vot, în Sectorul 4 - 276.775, în Sectorul 5 - 250.237 şi în Sectorul 6 - 336.430 de alegători.

Incidentul a fost raportat în comuna Mironeasa. "Jandarmii au sunat la BEJ pentru a vedea cum procedeazăîn această situaţie. Poliţiştii au început o anchetă", au anunţat reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Iaşi.

Până la ora 10.30, în Prahova au fost înregistrate 11 sesizări privind posibile incidente electorale.

Conducerea PNL spune că actualul viceprimar Florin Chelaru a confirmat faptul că a mituit toţi membrii secţiilor de votare.

UPDATE Dupa trei ore de vot, între 07.00 şi 10.00, au votat deja 8,99% din alegătorii de pe liste, procent mai mare decât la alegerile trecut, în 2008, când doar 7,01 ştampilaseră deja buletinele, în acelaşi interval de timp.

Prezenţă peste medie s-a înregistrat în Ilfov - 12, 93%, Teleorman - 12,89%, Dâmboviţa - 12,72% şi Giurgiu - 12,30%.

Judeţele sub medie sunt Maramureş - 5,51%, Satu Mare - 7% şi Cluj - 7,16%.

Bucureşti, mobilizare peste cea din 2008

Surpriza apare în Capitală, unde prezneţa este aproape dublă decât cea din turul II, 2008.

Astfel, în iunie 2008, până la ora 10.00 votaseră doar 3,91% din bucureşteni, aproape jumătate faţă de acum.

UPDATE Un număr de 627.951 de persoane îşi pot exercita dreptul de vot pentru prima dată duminică, aceştia împlinind vârsta de 18 ani în perioada 7 decembrie 2009 - 10 iunie 2012, se arată într-un comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

UPDATE O femeie din Orşova este cercetată de poliţie după ce, duminică dimineaţă, s-a prezentat la secţia de votare având asupra sa mai multe buletine de vot.

UPDATE Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a votat, duminică, la alegerile locale, alături de soţia şi cei doi fii ai săi, la liceul Jean Monnet din Capitală, precizând că optează pentru "o schimbare care să continue".

Năstase a apreciat că votul de duminică este "un vot de speranţă", la care trebuie să ia parte cât mai mulţi cetăţeni, având în vedere vremea frumoasă din ziua alegerilor.

UPDATE Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, după ce şi-a exercitat votul la o secţie de votare din Sectorul 3 al Capitalei, că este optimist în privinţa rezultatului şi că va fi o zi frumoasă pentru USL, transmiţând românilor să trimită "nota de plată" celor care "le-au stricat viaţa".

UPDATE Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a votat, duminică, la Colegiul "Mihai Eminescu", declarând că opţiunea sa este pentru o capitală mai frumoasă, pentru mai bine şi că bucureştenii merită mai mult.

"Am votat aşa cum votez întotdeauna: pentru mai bine la Sectorul 4 şi la Primăria Generală a Capitalei, cred că Bucureştii merită mai mult şi atunci am dat votul meu pentru o schimbare în mai bine", a spus Elena Udrea.

UPDATE Premierul Victor Ponta a votat, duminică dimineaţă, la Baia de Fier (Gorj), unde îşi are domiciliul, el spunând că şi-a exercitat dreptul de vot cu speranţa că lucrurile vor fi mai bune şi că vor fi tot mai mulţi cetăţeni care vor veni la urne

UPDATE Candidatul UNPR la Primăria Sectorului 2, Neculai Onţanu, a votat, duminică dimineaţă, la Secţia 350, el spunând că a optat pentru continurea proiectelor importante şi "pentru un Bucureşti curat, în care oamenii să se simtă ca acasă".

"Am votat să avem un Bucureşti frumos, un Bucureşti curat, în care oamenii să se simtă ca acasă", a spus Neculai Onţanu, după ce a votat la Secţia 350 de la Şcoala nr. 50, unde a venit la ora 8.00.

UPDATE Candidatul independent la Primăria Capitalei Irinel Columbeanu a votat, duminică dimineaţă, la Secţia 51, el spunând că şi-a exercitat votul pentru schimbare şi pentru a-i scăpa pe bucureşteni "din gheara partidelor politice".

Irinel Columbeanu a venit la vot în jurul orei 7.30, însoţit de tatăl său, la Şcoala nr. 17 "Pia Brătianu" din Capitală

UPDATE Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, a votat, duminică dimineaţă, la ora 7, la Şcoala specială nr.5, venind la vot împreună cu soţia sa, Adriana Bahmuţeanu, şi menţionând că mizează pe cei care au fost muşcaţi de câini fără stăpân în ultimii 10 ani.

UPDATE Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a votat, duminică dimineaţă, la Şcoala 74, declarând că şi-a exprimat opţiunea pentru continuitate, pentru un sector frumos şi pentru un primar general care a demonstrat că poate.

Cetăţenii care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor, pot să-şi exercite dreptul de vot pe baza buletinului de identitate, cărţii de identitate, cărţii de identitate provizorii, paşaportului diplomatic sau de serviciu.

Dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul, conform actului de identitate.

Alegătorii vor primi, când se prezintă la urne, patru buletine de vot, câte unul pentru primar, preşedinte de consiliu judeţean, consilieri judeţeni şi locali. Biroul Electoral Central a stabilit că accesul în cabina de vot cu orice tip de aparate de înregistrare sau preluare imagini este interzis.

Votul valabil

Ştampila cu menţiunea "Votat" se aplică în interiorul patrulaterului care cuprinde lista de candidaţi sau numele candidatului pe care doreşte să-i aleagă, în caz contrar buletinul fiind declarat nul.

Persoanele netransportabile din cauză de boală sau invaliditate, aflate în spitale sau în azile, pot vota cu urna mobilă, numai dacă au domiciliul în raza teritorială în care se află locul în care sunt internate.Prezenţa oricărei persoane în cabinele de vot, în afara celei care votează, este interzisă. Alegătorul care, din motive temeinice, constatate de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate să voteze singur, are dreptul să cheme în cabina de votare în scopul de a-1 ajuta un însoţitor ales de el.

Primarii, aleşi din primul tur

Pentru prima dată, alegerea primarilor se va face din primul tur. Este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate în primul tur de scrutin, cu excepţia situaţiilor de balotaj. În această situaţie, se va organiza un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul.

Preşedintele consiliului judeţean va fi ales prin vot uninominal, într-un singur tur de scrutin, în timp ce consilierii locali şi judeţeni vor fi votaţi pe liste de partid.

Pentru mai multe detalii despre cum se desfăşoară alegerile daţi click aici

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net