VIDEO Deschiderea ușilor în mers face o victimă. Un bărbat a sărit din tren după ce a ratat stația

Deschiderea ușilor în mers, o problemă pentru care se cere rezolvare de ceva vreme, a făcut o victimă în județul Cluj. Un bărbat a căzut din tren și a fost rănit grav. La momentul sosirii echipajului medical, bărbatul era în stare de inconștiență, cu traumatisme deosebit de grave. Astfel de accidnete nu ar avea loc dacă nu ușile ar rămâne blocate în timp ce trenul se află în mișcare.

image

Bărbatul ar fi sărit din tren după ce a ratat

Echipajul SMURD, sosit la fața locului a evaluat victima, a menținut-o pe poziție de siguranță și a îngrijit rănile, până la sosirea echipajului SAJ, alături de care i-au acordat asistență medicală de urgență, fiind transportat apoi, la unitatea de primiri urgențe din Cluj-Napoca pentru îngrijiri de specialitate, relatează Gherla Info.

Din primele informații, victima ar fi sărit din trenul IR 1830, care circula pe ruta Galați – Cluj Napoca, după ce acesta a pornit din stația CFR Gherla, în jurul orei 18.45.

Se pare că bărbatul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, din județul Bacău, ar fi vrut să coboare la Gherla, dar din cauza faptului că ar fi adormit, a sărit din tren după ce trenul a pornit.

Circulația cu ușile deschise, o problemaă nerezolvată

Potrivit procedurilor europene, ușile trebuie închise automat de la locomotivă. În luna iunie 2023, CFR Călători a lansat o consultare a pieței privind montarea pe locomotive a sistemelor ce permit închiderea automatizată a ușilor de către mecanici.

Conducerea centrală cere reinstruirea personalului de tren cu privire la obligativitatea cerificării închiderii ușilor imediat după plecarea trenului din stație, scrie Club Feroviar care menționează că într-un document al SNTFC CFR Călători se avertizează că ”au apărut cazuri de defectare/cădere în parcurs a ușilor de acces în vagoane (…) ca urmare a circulației trenurilor cu ușile deschise”.

Metrou plecat din stație cu ușile deschise 

Un incident foarte grav a avut loc la metrou în primăvara acestui an, dar despre care s-a știut la câteva luni distanță. Două trenuri au plecat din stații cu ușile deschise după ce acestea nu au răspuns la comenzi. 

Imaginile au fost postate de Club Feroviar, iar în acestea se observă cum metroul, pleacă din stație cu ușile deschise deși mecanicul ar fi trebuit să evacueze trenul și să îl retragă la depou. Incidentele au avut loc în lunile martie și mai la stațiile de metrou Universității și Timpuri Noi.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net