VIDEO Dezastru în Tulcea. O viitură a făcut prăpăd, iar mașini cu tot cu oameni au fost luate de ape

Ultima actualizare:

Natura s-a dezlănțuit în Tulea. O viitură puternică s-a revărsat în localitatea Horia și mai multe mașini aflate în mers au fost luate de ape. Oamenii sunt evacuați cu excavatoarele, iar pompierii s-au legat cu funii de utilaje ca să facă față forței apei.

image

Imaginile din localitatea Horia sunt dramatice. Liniștea localității a fost spartă de vuietul unei viituri care a adus o cantitate enormă de apă, acoperind complet drumurile.

Pompierii, ajunși la fața locului fac eforturi supranaturale pentru evacuarea pasagerilor  aflați în autoturismele luate de ape.

Drumul național DN 22D din județul Tulcea a fost inundat complet, fiind impracticabil. Mai multe mașini au fost luate de ape, iar pompierii au reușit să salveze o parte din pasagerii aflați în autoturisme, numărul acestora fiind la aceasta oră 9. 

Imagini dramatice cu mai multe persoane aflate în mașini și scoase din zonă cu un excavator au apărut pe rețelele sociale.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 22D Tulcea-Brăila, la ieșire din localitatea Horia, județul Tulcea, în urma unei viituri, traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, mai multe autovehicule sunt blocate.

 La fața locului intervin două echipaje de pompieri, cu două autospeciale de apă şi spumă şi o autospecială de descarcerare.

În acest moment situația în zona localității Horia se prezintă astfel:

„Patru persoane au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură și oprit într-un copac pe marginea drumului, trei persoane evacuate de pe o insuliță formată în urma viiturii, iar alte două persoane recuperate de pe marginea drumului și transportate în siguranță într-o zonă ferită de inundații.

Trei autoturisme au fost afectate de viitură, informează ISU Tulcea, potrivit presei locale.

A fost emis și un mesaj Ri-Alert pentru locuitorii din zonă.

„Dacă sunteţi într-o zonă inundabilă, îndreptaţi-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate, opriţi alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale, pregătiţi-vă pentru o eventuală evacuare. Respectaţi măsurile dispuse de autorităţi”, se menţionează în mesajul Ro-Alert.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net