UPDATE: 44 de intervenții după furtuna puternică din Capitală. Mai multe linii de tramvai și autobuze au fost blocate

Ultima actualizare:

UPDATE: Furtuna care a lovit Capitala în această dimineață a dat peste cap traficul și a provocat mai multe pagube. Pompierii au intervenit în 44 de locuri unde furtuna puternică a smuls copacii din rădăcini.  Un stâlp de beton s-a prăb ușit, iar un bărbat  a avut zile după ce mașina lui a fost distrusă de un copac care s-a prăbușit peste autoturism. A fost transportat conștient la spital.

image

Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, ISU Bucureşti - Ilfov a gestionat 46 de intervenţii - 44 în municipiul Bucureşti şi 2 in judeţul Ilfov. Acestea au constat în îndepărtarea a 44 de copaci căzuţi, a unui stâlp căzut şi a unui element de construcţie. Au fost avariate 33 de autoturisme şi un acoperiş”, a transmis ISU. 

Știre inițială:

Cele peste 40 de grade Celsius resimțite ieri în Capitală, în cea mai călduroasă zi de până acum, au adus vineri dimineața o vijelie de intensitate mare în București cu descărcări electrice și ploi torențiale. În trafic este haos, iar bucureștenii surprinși pe străzi în drum spre serviciu s-au adăpostit pe unde au putut. Tramvaiul 41 și mai multe linii de autobuz au fost blocate de copacii smulși de vijelie.

Nori negri deasupra Capitalei, vineri dimineață. foto: Facebook/ Cosmin Zaman
Nori negri deasupra Capitalei, vineri dimineață. foto: Facebook/ Cosmin Zaman

Avertizarea este valabil până la ora 8.00 şi vizează intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, vijelie, descărcări electrice, grindină, local averse care vor acumula peste 15 l/mp.

Zona afectată este în principal Bucureşti şi judeţul Ilfov. Parţial sunt afectate și următoarele zone:

- judeţul Giurgiu: Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Roata de Jos, Ulmi, Mihăilești, Ghimpați, Bolintin-Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucșani, Letca Nouă, Grădinari, Răsuceni, Clejani, Mârșa, Iepurești, Cosoba, Bulbucata.

Meteorologii au emis vineri dimineaţă o avertizare meteorologică cod galben de vijelii şi grindină și pentru mai multe zone din Giurgiu, Dâmboviţa, Ialomiţa și Călărași.

Cum a arătat furtuna în București

Bucureștenii surprinși de vijelie pe stradă în drum spre serviciu s-au adăpostit pe unde au putut. Unii dintre ai au surprins rafalele puternice de vânt care aplecau copacii până la pământ.

A tunat și a fulgerat, iar vântul a suflat în rafale puternice. 

Lina de tramvai 41 a fost blocată pe ambele sensuri din cauza lipsei de tensiune, după ce mai mulți copaci au căzut sub intensitatea vântului. 

Nouă copaci au căzut, conform ISU Ilfov, în Capitală, din care trei pe mașini și unul pe gardul unui liceu.

Și liniile de autobuz 232 și 241 sunt blocate pe Bdul. Metalurgiei, între Metro Berceni și Șos. Berceni, din cauza unui copac căzut.

Linia de autobuz 102 este blocată pe Șoseaua Vergului, la Spitalul Malaxa, pe ambele sensuri, conform STB, din cauza copacilor căzuți.

Ploaie torențială pe Autostrada Soarelui 

Centrul Infotrafic anunță că vineri dimineață, plouă torențial pe autostrada A1 București - Pitești, pe tronsonul kilometric 10 – 73. Este afectată zona cuprinsă între localitățile Ciorogârla, din județul Ilfov, și Ionești, din județul Dâmbovița. Acolo s-a adunat de apă pe carosabil și este pericol de acvaplanare. De asemenea, vizibilitatea în trafic este redusă, avertizează Infotrafic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net