VIDEO O nouă metodă de dezinfectare a metroului: prin nebulizare 3D

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

Dezinfectanții nu sunt singurii care le vin de hac virușilor de la metrou. De ieri, 22 martie, cei de Metrorex folosesc o metodă industrială. Ese vorba despre nebulizare 3D.

Trenurile de metrou sunt dezinfectate, în fiecare zi, prin intermediul unei proceduri industriale, denumită nebulizare 3D. Astfel, cu ajutorul unui dispozitiv portabil brevetat și fabricat în România, vagoanele de metrou sunt dezinfectate prin vaporizarea unui biocid certificat de Ministerul Sănătății, în interiorul acestora.

Nebulizarea 3D, cea mai eficientă dezinfecție a aerului

Potrivit specialiștilor, nebulizarea 3D este una dintre cele mai eficiente forme de dezinfectare a aerului și a suprafețelor, deoarece dezinfectantul ajunge nu numai în fiecare colț al vagonului, ci și în traseele de ventilație a aerului.

Aceasta este o măsură suplimentară de prevenție și protecție pentru ca trenurile să fie mai sigure pentru sănătatea călătorilor.

Nebulizarea 3D se face cu un aparat care împrăștie un abur cu dezinfectant în tot vagonul și ajunge chiar și în sistemul de ventilație
Nebulizarea 3D se face cu un aparat care împrăștie un abur cu dezinfectant în tot vagonul și ajunge chiar și în sistemul de ventilație

”Siguranța călătorilor rămâne principalul nostru obiectiv, astfel că încercăm să implementăm soluții inovatoare de protecție pentru situația actuală în care ne aflăm pe plan mondial, însă, pe această cale facem un apel către publicul călător de a respecta cu strictețe măsurile de precauție și prevenție comunicate deja de autorități”, a precizat Mariana Miclăuș, directorul general Metrorex.

Alte metode pentru prevenirea coronavirusului la metrou 

În plus, pentru prevenirea şi diminuarea riscurilor de contaminare cu coronavirus, sunt dezinfectate la câteva ore barele de susţinere, butoanele de deschidere a uşilor, iar călătorii pot face plata direct cu cardul bancar contactless direct la porţile de acces în 43 de staţii, anunță compania.

Costul unei călătorii rămâne acelaşi, 2,5 lei, şi nu există comisioane bancare. În cazul în care un călător doreşte să achite mai multe intrări cu acelaşi card trebuie să apese, începând cu a doua tranzacţie consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului şi apoi să apropie cardul de semnul contactless.

Cu toate aceste măsuri, călătorii sunt din ce în ce mai puțin, sub 200.00 zilnic. În condițile în care, în urmă cu două săptămâni, circulau peste 650.000, din datele oferite de Metrorex. 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/coronavirus-romania-iata-de-ce-nu-se-inchide-metroul-din-bucuresti

https://www.click.ro/news/bucuresti/exclusiv-cate-persoane-mai-circula-cu-metroul-dupa-isteria-de-coronavirus

https://www.click.ro/news/national/e-pustiu-la-metrou-cum-arata-statia-piata-victoriei-2-la-ora-700

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net