Vouchere de 25.000 de lei pentru acești români. Anunțul ministrului Marius Budăi

S-au anunțat vouchere de 25.000 de lei pentru acești români, bani veniți de la stat. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Muncii Marius Budăi și vizează o anumită categorie de români, iar banii vor putea fi folosiți pentru ca cei vizați să își poată găsi mai ușor un loc de muncă.

Voucherele vor fi acordate celor cu dizabilități în șomaj sau inactivitate Foto: Facebook
Voucherele vor fi acordate celor cu dizabilități în șomaj sau inactivitate Foto: Facebook

Vouchere de 5.000 de lei pentru integrarea în câmpul muncii

Marius Budăi a anunțat aprobarea recentă a unui proiect important. Acesta presupune acordarea de vouchere, în valoare totală de 5.000 de euro. Beneficiarii sunt persoanele cu dizabilități. Scopul este de a sprijini aceste persoane în căutarea unui loc de muncă.

Ministrul vrea să aducă modificări la manualul beneficiarului. Acestea vor fi discutate cu Comisia Europeană. Scopul este de a sprijini persoanele cu dizabilități care sunt deja angajate.

Obiectivul proiectului este asigurarea accesului egal pentru persoanele cu dizabilități. Acestea vor avea acces la mediul fizic, informațional și comunicațional. Acest lucru va crește șansele lor pe piața muncii.

Cui vor fi acordate voucherele

Voucherele vor fi acordate celor cu dizabilități, în șomaj sau inactivitate. Acestea sunt destinate achiziționării unei tehnologii asistive superioare.

Proiectul a fost depus și în 2018

„Țin foarte mult la un proiect pe care l-am depus în 2018 şi anume tehnologia asistivă pentru persoanele cu dizabilități care sunt în căutarea unui loc de muncă. Nu este o sumă neglijabilă, este un voucher în valoare de 5.000 de euro. O persoană cu dizabilităţi, dacă vrea să se angajeze, primește acest sprijin de la stat pentru o tehnologie asistivă superioară”, a spus ministrul Marius Budăi.

De ce a fost Marius Budăi la Botoșani

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale Marius Budăi a fost prezent, ieri, 12 mai, la Bursa locurilor de muncă, care s-a organizat la Botoşani. Acolo, ministrul, le-a vorbit participanţilor la eveniment și despre rolul activităţii de mediere între angajaţi şi angajatori.

La Bursa Locurilor de muncă din Botoşani au ajuns 120 de agenţi economici care aveau în portofolii 517 locuri de muncă vacante. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net