Guvernul, anunț de maxim interes! Ce se va întâmpla cu pensiile românilor în luna iunie

Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat data la care vor veni pensiile, în iunie, după ce în spațiul public au existat speculații că urmează să întârzie, din cauza mini-vacanţei de Rusalii.

Marius Budăi anunță când vor intra pensiile /foto: arhivă personală
Marius Budăi anunță când vor intra pensiile /foto: arhivă personală

Marius Budăi asigura că, minivacanța, nu va influența plățile. Astfel, pensionarii, vor primi pensia la timp, iar poștașii vor fi pe teren, inclusiv în ziua liberă prin lege.

„Pensiile se vor plăti în calendarul stabilit, 1-15 iunie, fără niciun fel de rezervă (...). Da (poștașii muncesc și în vinerea din punte - n.r.). Nu va exista nicio zi de întârziere”, a declarat ministrul Marius Budăi.

Şeful Casei de Pensii, anunţ despre plata pensiilor în iunie 2023

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a dat și el asigurări că pensionarii își vor primi banii la data stabilită:

„Noi avem convenție încheiată între CNPP si Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor.

Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri.

Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intram în program normal.

Noi, primele tranșe de bani, le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai, să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri.

Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a declarat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, potrivit romaniatv.net.

Un număr de 4.794.524 pensionari era înregistrat, în august 2022, în România, iar pensia medie a fost de 1.734 lei, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
fete plaja pixabay jpg
fructe si legume 1 jpg
Femeia care a stat 40 de ani langa Arsenie Boca  Povestea cutremuratoare a acesteia  Duhovnicul nu a lasat o sa se omoare 1 jpg
media 147912327094867400 jpg
simfonia apei sursa PMB 768x382 jpg
flori jpeg
cirese pixabay jpg
Janiel Verainer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net