Vrei un credit Prima Casă? Iată care sunt cele mai ieftine!
Este adevărat, în prezent creditele pentru Prima Casă sunt blocate, iar asta din cauză că banii alocaţi de stat băncilor s-au epuizat. Însă, deocamdată, programul va continua. Nu trebuie decât să ai răbdare şi să aştepţi momentul în care vor fi suplimentate fondurile. Iar până atunci poţi căuta cele mai bune oferte. Un credit ieftin presupune, înainte de toate, o dobândă anuală efectivă cât mai mică.
Ne aflăm într-o situaţie fără precedent: programul Prima Casă este blocat deoarece s-au epuizat fondurile alocate, iar băncile nu mai primesc dosare. Pe de altă parte, împrumuturile imobiliare standard presupun un avans care poate ajunge şi până la 40% - bani pe care cei mai mulţi dintre noi nu-i avem. Practic, în momentul de faţă, dacă vrei să-ţi cumperi o locuinţă, nu prea ai şanse. Nu-ţi rămâne decât să mai aştepţi. Încă nu se ştie cât timp, dar ministrul finanţelor a declarat că, în curând, vor fi alocate noi sume de bani.
Rate până în 1.000 de lei
Dacă vrei să aplici pentru un astfel de credit, am calculat pentru tine, cu ajutorul calculatorului finzoom.ro, care sunt cele mai ieftine oferte. Când spunem cele mai ieftine credite, ne referim, de fapt, la valoarea dobânzii anuale efective (D.A.E.) care include rata, dobânda percepută de bancă, taxe şi alte comisioane. Practic, D.A.E. reprezintă costul total al creditului tău. Evident, un D.A.E. mic presupune un credit ieftin, iar o dobândă anuală efectivă mare presupune un credit mai scump.
Am luat ca exemplu o locuinţă care costă 50.000 de euro, adică 225.000 de lei. Tu va trebui să dispui de 5% din valoarea acesteia, adică de 2.500 de euro (11.250 lei). Dacă vei scădea din preţul locuinţei suma cu care vii de acasă, vei obţine valoarea creditului pe care îl vei lua de la bancă, adică, în cazul nostru, 47.500 euro (213.750 lei). Pornind de la această sumă, reporterii Click! au aflat, folosind calculatorul finzoom.ro, care sunt cele mai ieftine credite Prima Casă.