Vreme neobișnuit de rece în Prahova! Temperaturile ajung până la -15 grade

Prahova urmează să întâmpine câteva zile extrem de geroase în perioada imediat următoare. Temperaturile vor fi extrem de scăzute, ajungând și până la -15 grade Celsius. 

Zile extrem de geroase în perioada imediat următoare
Zile extrem de geroase în perioada imediat următoare

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a anunţat, marţi 11 ianuarie, că în următoarele trei zile vremea se va răci considerabil, iar pe timpul nopţii, dar şi dimineaţa se vor înregistra temperaturi de -15 grade Celsius.

Vreme extremă în Prahovă

De asemenea, pe lângă temperaturile extreme cuprinse între -10 și -15 grade, în această perioadă vor exista și  intensificări ale vântului, mai informează sursa anterior menționată.  

Avertizarea meteo este valabilă pentru intervalul: 11 ianuarie, ora 20 – 13 ianuarie, ora 18; Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa, la început în nord-vest şi centru, unde minimele vor fi de -15, -10 grade, iar miercuri spre joi (12,13 ianuarie) se va extinde și în cea mai mare parte a ţării. Astfel, valorile minime se vor situa, în general, între -18 şi -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.

Vântul va mai avea intensificări în estul şi sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50...55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marţi spre miercuri (11/12 ianuarie) şi pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare şi restrângere ca arie, potrivit ANM.

Vremea se răcește

Vremea va continua să se răcească, devenind geroasă în toată țara. Meteorologii au emis un cod galben de viscol valabil pentru mai multe regiuni.

Vântul care a început să bată încă de luni seară va continua să sufle puternic în zonele de est și sud-est, unde avertizarea de cod galben este valabilă până la ora 11.00. La munte, va ninge viscolit și se va depune un strat nou de zăpadă.

În București, vrema va continua să se răcească și va fi geroasă la orele dimineții, cu o temperatură minimă de -5 grade. Vântul puternic, stârnit încă de luni seară, va amplifica senzația de frig. Temperatura maximă a urcat, marți, doar până la 2 grade Clesius.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net