Cum va fi vremea de Bobotează. Iarna începe să își intre în drepturi

Vremea a fost, în ultima perioadă, deosebit de caldă pentru începutul lui ianuarie. Miercuri, 5 ianuarie, maximele vor ajunge și la 17 grade, dar acest lucru se va schimba după Bobotează.

De Bobotează, temperaturile încep să scadă
De Bobotează, temperaturile încep să scadă

Chiar dacă anul acesta nu vom mai avea ger, așa cum se întâmpla de Bobotează, temperaturile vor începe să scadă din ziua de 6 ianuarie. Dacă miercuri au fost anuțate maxime între 7 și 17 grade și minime între -2 și 7, de joi revin precipitațiile și mercurul din termometre va scădea.

Conform meteorologilor, vremea se va răci faţă de ziua precedentă în sud-vestul, vestul, centrul şi nordul ţării, notează adevarul.ro.  În rest, valorile termice se vor menţine cu mult peste mediile specifice perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 şi 14 grade Celsius, iar cele minime între -2 şi 7 grade Celsius, mai coborâte în zonele depresionare.

Pe timp de zi, cerul va avea înnorări în vest, nord şi centru, iar seara şi noaptea, în sud, centru, nord şi est.   

Lapoviță și ninsori în Transilvania și Moldova

Conform ANM, local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe în majoritatea regiunilor, în zonele joase va ploua şi, în a doua parte a intervalului, cu precădere în Transilvania şi Moldova, probabilitatea de transformare a ploilor în lapoviţă şi trecător ninsoare va fi în creştere.

Cum va fi vremea de Bobotează la munte

La munte, treptat, vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar local în cursul zilei şi în regiunile centrale şi estice.  

De Bobotează, în Capitală plouă

Şi în Capitală apar ploile, iar valorile termice se vor menţine cu mult peste mediile specifice perioadei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 2-4 grade Celsius.   

Vineri, temperaturile vor scădea

Vineri, 7 ianuarie, procesul de răcire al vremii va continua, însă în sud şi sud-est valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în majoritatea regiunilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net