Prognoza meteo 5 ianuarie. Temperaturi ridicate pentru această perioadă

Prognoza meteo 5 ianuarie anunță vreme mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă. Temperaturile din termometre vor fi deosebit de ridicate în continuare. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 şi 9 grade.

Prognoza meteo 5 ianuarie anunță vreme deosebit de caldă Foto: Unsplash.com
Prognoza meteo 5 ianuarie anunță vreme deosebit de caldă Foto: Unsplash.com

Deși ar trebui să vedem zăpadă în această perioadă, avem parte de o vreme de primăvară. Miercuri, 5 ianuarie, vremea se menține mai caldă decât ar fi normal în prima decadă a acestei luni. În vestul și nord-vestul țării sunt anunțate înnorări temperorare, iar pe arii restrânsă ar putea ploua. În cealaltă parte a țării, cerul va fi variabil, iar dimineață se va semnala local ceață. Spre seară este anunțată ploaie în nordul Moldovei.

Prognoza meteo anunță că în zonele joase ale judeţelor Alba, Suceava şi Neamţ vântul va sufla cu rafale de 70-80 km/h şi temporar de peste 90 km/h, local şi cu viteze de 50-55 km/h în Maramureş, Transilvania, nordul Crişanei şi al Dobrogei. Vântul va sufla cu intensităţi mult mai mici în rest. Presiunea atmosferică scade miercuri foarte puțin dinspre nord, având valori de regim ciclonic.

Prognoza meteo 5 ianuarie în București

Și în Bucuresti, prognoza meteo pare mai mult de primăvară. Vremea se menține în continuare frumoasă şi deosebit de caldă pentru această dată. Temperatura maximă în Capitală va fi de 14-15 grade. Cerul va în principal senin, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 2-4 grade, conform ANM.

Prognoza meteo 5 ianuarie la munte

Prognoza meteo 5 ianuarie anunță că la munte cerul va fi variabil, cu înnorãri în principal în masivele din vestul şi nordul ţãrii.

În nordul Carpaţilor Orientali, local în Carpaţii Occidentali şi izolat în rest au fost anunțate precipitaţii pe arii restrânse şi predominant sub formã de ploaie ziua, dar în extindere seara şi noaptea, când la altitudini mari treptat se pot transforma în lapoviţã şi chiar ninsoare. Vântul sufla puternic și va avea intensificãri în prima parte a intervalului în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, cu rafale de 70-80 km/h şi temporar de peste 90 km/h izolat. Vântul va sufla cu intensitate mai micã în restul zonei montane. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net