Vremea extremelor în România. Cupolă de foc și cod roșu de caniculă, dar și cod galben de furtuni puternice

Din păcate, chiar dacă începem să ne apropiem de toamnă, temperaturile continuă să fie extrem de ridicate, în țara noastră. Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul zilei de ieri mai multe avertizări meteo de caniculă, ce urmează să fie valabile de-a lungul zilei de duminică, 18 august.

Canicula continuă în România
Canicula continuă în România

Cea mai severă dintre avertizările emise de ANM este un Cod roșu, valabil pentru județul Timiș, unde temperaturile urmează să ajungă în jurul valorilor de 38 – 39 de grade. Meteorologii ne avertizează că ne vom confrunta atât cu caniculă, cât și cu disconfort termic deosebit de accentuat, în timp ce ITU, indicele temperatură – umezeală, va trece de pragul critic de 80 de unități.

Minimele vor fi în jurul valorilor de 19 și 15 de grade, iar local vom putea vorbi despre noapte tropicală.

Canicula continuă în România

Mai departe, nu mai puțin de 11 județe din România sunt vizate de Cod portocaliu de caniculă. Sudul Banatului și Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, dar și centrul Munteniei vor fi zonele care se vor confrunta cu temperaturile ridicate.

Maximele vor ajunge la 37 – 38 de grade, în timp ce minimele nu vor scădea sub 19 grade. Din nou, vom vorbi local despre noapte tropicală.

În același timp, majoritatea județelor din țară sunt sub Cod Galben, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade. Valul de căldură va persista chiar și în zilele următoare.

Vremea din România este dominată de extreme

Unele județe se vor confrunta cu un Cod galben de furtuni
Unele județe se vor confrunta cu un Cod galben de furtuni

În același timp, zonele de centru și de nord ale țării vor intra sub un Cod galben de furtuni. Vremea din țara noastră este dominată în această perioadă de extreme, iar în Maramureș, în nord-vestul Moldovei, dar și local în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, oamenii se vor confrunta cu averse torențiale, intensificări ale vântului, cât și descărcări electrice.

Izolat, putem observa chair și grindină și vijelii, iar cantitățile de apă vor fi de 15 – 25 l/mp. Există și zone unde vor putea fi înregistrate cantități de apă de 30 l/mp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net