Vremea schimbă foaia în România. Vor fi furtuni, iar temperaturile vor scădea

Se schimbă vremea în weekend-ul prelungit de Rusalii. Primii nori apar de vineri, 2 iunie, în zonele de munte, iar de sâmbătă furtunile își vor face apariția în centrul și sudul țării. În Duminica Rusaliilor vor mai fi posibile câteva ploi și furtuni în vest și sud-vest, dar în general vremea va fi mai liniștită și destul de răcoroasă în majoritatea regiunilor. Abia de luni, 5 iunie, se va încălzi. 

Vin ploile în centrul și sudul țării Foto: Click!
Vin ploile în centrul și sudul țării Foto: Click!

Cum va fi vremea vineri, 2 iunie 

Vineri, primele înnorări și averse vor apărea în zonele de munte, în jurul prânzului. După-amiaza, furtunile se vor extinde, local, și în zonele joase, mai ales în vest, sud-vest și nord-est. Pe alocuri, îndeosebi în nordul Moldovei, ploile vor fi însoțite de vijelii și căderi de grindină, scrie Antena 3 CNN. 

În multe zone din estul și sudul țării, vineri va fi și cea mai caldă zi de până acum, cu maxime cuprinse între 27 și 29 de grade, iar izolat până la 30 de grade. În restul țării, temperaturile se vor încadra, în general, între 22 și 27 de grade.

Sâmbătă, 3 iunie, averse torențiale puternice

Sâmbătă, ploile și furtunile se vor muta în centrul și sudul țării. În Oltenia și, local, în Muntenia, Dobrogea și sudul Transilvaniei, vor fi posibile averse torențiale puternice, ce vor acumula peste 30 - 50 l/mp, descărcări electrice frecvente și intensificări ale vântului. 

Vremea se va răcori considerabil, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 25 de grade în cea mai mare parte a țării. În est și sud-est, vântul va avea intensificări cu rafale de până la 50 - 65 km/h. 

Furtuni în Duminica Rusaliilor, 4 iunie

În Duminica Rusaliilor, vor mai fi posibile câteva ploi și furtuni în vest și sud-vest, dar în general vremea va fi mai liniștită și destul de răcoroasă în majoritatea regiunilor. 

Dimineața va fi chiar rece pentru luna iunie, în nordul și centrul Moldovei, precum și în estul Transilvaniei, unde temperaturile vor scădea până la 6 - 9 grade. Nici la prânz nu va fi foarte cald: în sud și est se vor înregistra între 22 și 25 de grade, iar în vest și nord-vest se vor atinge 25 - 27 de grade. 

Vremea se încălzește de luni, 5 iunie

Vremea va începe să se încălzească, ușor, în a doua zi de Rusalii, când mercurul din termometre va arăta din nou valori de peste 24 - 26 de grade în mare parte din țară. Ziua, vor fi posibile averse locale, în zonele de deal și munte, dar spre seară sunt posibile și ploi mai liniștite în regiunile vestice. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net