Ziua Națională a României: Programul paradei militare de la București de 1 Decembrie 2023

Peste 2.400 de militari și angajați din MApN, MAI, SRI, STS și Administrația Națională a Penitenciarelor vor participa vineri, 1 Decembrie, la ora 11.00, la parada militară organizată la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naţionale.

Parada de 1 Decembrie Foto: TVR
Parada de 1 Decembrie Foto: TVR

Programul paradei militare din București pe 1 Decembrie 2023

Autorităţile au anunţat, zilele trecute, că parada militară organizată în Bucureşti, de 1 Decembrie, ar urma să înceapă la ora 11.00 şi să aibă loc în zona recunoscută drept Piaţa Arcul de Triumf.

Practic se respectă, în mare măsură, tradiţia ultimilor ani, ora 11.00 fiind considerată ora clasică de începere a paradei militare programate în Bucureşti şi organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Ca de obicei, la parada de 1 Decembrie 2023, din Bucureşti, sunt aşteptaţi să defileze mii de militari şi specialişti a numeroase instituţii ce reprezintă statul român. Vorbim despre reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, etc.

Blindate expuse la parada din Capitală

Mii sau poate chiar zeci de mii de spectatori sunt aşteptaţi la parada militară organizată la Bucureşti, de 1 decembrie 2023, iar specialiştii atrag atenţia că aceştia nu vor regreta decizia de a asista la paradă, mai ales că se anunţă condiţii meteo ideale.

Spectatorii ar urma să vadă la lucru, printre altele, 130 de mijloace tehnice, dar şi 40 de aeronave militare româneşti dintre care „23 de echipamente militare terestre şi aeriene sunt ale militarilor străini participanţi".

Brigada Rutieră va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto pe toate străzile adiacente și bulevardele din zona Arcul de Triumf, pentru 28 noiembrie și 1 decembrie.

Temperaturile prognozate pentru 1 decembrie vor fi peste cele normale și vor ajunge în partea de sud și la București la aproximativ 13-15 grade Celsius. De Ziua Națională a României nu sunt așteptate ploi în Capitală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net