Noi detalii despre adolescentele care s-au sinucis împreună. Una dintre ele a lăsat un mesaj cutremurător

Două adolescente de 15 ani, din oraşul Uricani, au murit după ce s-au aruncat, sâmbătă, în gol de pe un turn de apă, înalt de circa 20 de metri, ce aparţine unei foste fabrici din municipiul Lupeni. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, iar ancheta continuă pentru a stabili circumstanţele şi cauzele care le-au determinat pe cele două minore să recurgă la acest gest.

Sursa foto: Adevărul
Sursa foto: Adevărul

Părinții fetei au fost audiați

Procurorii au început audierile în cazul celor două adolescente de 15 ani, din oraşul Uricani, care au murit împreună. Ele au sărit în gol de pe un turn de apă înalt de 20 de metri, din municipiul Lupeni.

„Audierile în acest caz au început. Primii au fost audiaţi părinţii celor două fete şi personalul medical care a ajuns la locul incidentului. Urmărirea penală este în derulare", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, procurorul Robert Scorţa, relatează Agerpres.

De asemenea, a fost dispusă necropsia trupurilor celor două fete, fiind aşteptat raportul medico-legal.

Deoarece urmărirea penală este în derulare, procurorii nu pot furniza, pentru moment, mai multe date despre incidentul de la Lupeni.

Una dintre fete a lăsat un mesaj: „Am plecat mai repede”

Pe clădirea de pe care s-au aruncat fetele au fost găsite telefoanele lor, gecile şi un pachet cu ţigări. La acest moment se știe că cele două fete au fost colege în gimnaziu, iar din clasa a IX-a fiecare s-a dus la un alt liceu, dar au rămas prietene. Amândouă erau retrase la școală, dar niciuna nu a creat nicio problemă.

image

„La acest moment se adună date, să vedem ce a condus la această tragedie. Tot ce am aflat până în acest moment este că copiii au fost urmăriţi de către părinţi, părinţii chiar au fost implicaţi în activitatea lor şcolară”, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Una dintre fete a sunat-o, sâmbătă după-amiază, pe mama sa pentru a-i spune că intenţionează să recurgă la un gest sinucigaş, femeia anunţând imediat Poliţia la numărul de urgenţă 112.

În urma apelului, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie. Fetele au fost găsite prăbușit, fără viață, pe pe un teren plin cu pietre. Amândouă erau cu fața spre cer, semn că s-au aruncat cu spatele.

Unii dintre apropiații victimelor au relatat că adolescentele din Uricani ar fi fost la o petrecere înainte de a muri. Una dintre victime și-ar fi anunțat intențiile sinucigașe și printr-un mesaj, care a ajuns pe o rețea de socializare: „Am plecat mai repede ca anul 2023”, potrivit Adevărul.

Foștii colegi din Uricani și Vulcan unde învățau cele două fete sunt în stare de șoc. Ei vor fi chemați la audieri, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara care încearcă să deslușească ce le-a determinat pe tinere să își ia viața.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net