Noi speranțe pentru Schengen, în decembrie. Șansa României stă în alegerile din Olanda

Ultima actualizare:

Olanda ar putea fi șansa României de aderare la Spațiul Schengen. Tema se află din nou pe agenda Consiliului JAI din 5 decembrie, iar Țările de Jos ar putea face ca balanța să încline în favoarea noastră. Pe 22 noiembrie, în Olanda au loc alegeri, iar iar rezultatul acestora ar putea să dea României o mare speranță la Schengen.

image

Cum ar putea Olanda să încline balanța în favoarea României

Austria pare de neclintit în decizia de a-i bloca României aderarea la spațiul de liberă circulație, în ciuda intervențiilor din partea liderilor europeni. Olanda se pregătește de alegeri, iar dacă acestea vor fi câștigate de partidele pro-europene, Austria va rămâne singurul stat care se va opune deciziei de extindere a spațiului Schengen.

„Șansa României este puternic influențată de alegerile din Olanda. Dacă în Olanda vor câștiga partidele pro-europene, Austria va rămâne singurul stat care se va opune în continuare aderării României la Schengen și atunci am putea exercita, împreună cu partenerii europeni, o presiune suplimentară asupra Austriei, în speranța că vom putea să-i convingem până la începutul lunii decembrie sau, eventual, în cadrul unei reuniuni extraordinare a Consiliului de Justiție și Afaceri Interne. Deci lucrurile se joacă.

Peste două zile o să știm exact care sunt șansele României și, undeva spre 1 decembrie, o să știm dacă acest subiect rămâne pe ordinea de zi și ne putem duce către un vot la prima reuniune a Consiliului, de la începutul lunii decembrie”, a transmis Victor Negrescu, europarlamentar și vicepreședintele grupului socialiștilor europeni.

România să nu facă un pas înapoi

"România are tot interesul să mențină acest subiect sus pe agenda europarlamentară și să presăm Austria în a-și schimba poziția cu privire la aderarea României la spațiul de liberă circulație.(...)

Ar fi o greșeală din partea României să facă un pas în spate. Asta ar însemna că Austria a câștigat înainte să se joace meciul. Ori noi trebuie ca, până în ultima clipă, să menținem presiunea ridicată. Vă reamintesc că Austria și-a schimbat poziția față de România cu câteva zile înainte de votul din decembrie anul trecut. Și acum se poate întâmpla același lucru. Cu cât ne apropiem de acea reuniune, presiunea va crește, cred că oficialii europeni se vor mobiliza și mai mult”, a mai spus Negrescu la Euronews.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net