„Nu am rezistat”. Grecia, Spania și Italia, înlocuite cu alte destinații din cauza temperaturilor extreme

Ultima actualizare:

Valul de căldură extremă care a pus stăpânire în această vară pe Spania, Italia și Grecia i-a determinat și pe turiștii români să își schimbe planurile de vacanță. Țările care până acum erau în topul preferințelor sunt tot mai evitate din cauza caniculei. Turiștii s-au reorientat după ce Grecia este mistuită de incendii din cauza temperaturilor extreme, iar autoritățile române au emis avertizări de călătorie pentru această țară și pentru Italia.

Canicula caldura FOTO EPA-EFE

Turiștii din toată Europa sunt îngrijorați că vacanțele gândite inițial spre destinații precum Italia sau Grecia ar putea fi compromise din cauza valului de căldură impresionantă care a creează un imens disconfort de două săptămâni, iar meteorologii avertizează că temperaturile rămân ridicate.

Canicula, impact uriaș în alegerea destinațiilor de vacanță

Turiștii europeni care au petrecut în această vară un sejur în Italia k, Spania sau Grecia spun că s-au simțit rău din cauza temperaturile foarte ridicate.

„Am avut dureri de cap, de oase, iar degetele mele s-au umflat şi am început să am ameţeli. Ar fi trebuit să stăm două săptămâni, dar nu am rezistat, din cauza căldurii", a explicat o turistă din Norvegia.

„Nu vreau să-mi petrec din nou vacanţa într-un loc în care am ameţeli şi dureri de cap", a mai spus ea.

Comisia Europeană a Turismului (CET) apreciază într-un raport că 7,6% dintre călători văd acum fenomenele meteo extreme ca pe un motiv semnificativ de îngrijorare pentru călătoriile din perioada iunie-noiembrie și se constată totodată o scădere de peste 10 procente a cererilor pentru Italia și Spania față de acceași perioadă a anului trecut.

„Anticipăm că în viitor condiţiile meteo imprevizibile vor avea un impact mai ridicat asupra alegerilor făcute de călătorii în Europa", a apreciat Miguel Sanz, şeful CET, citat de Reuters.

Alte patru țări, în topul preferințelor

Inclusiv, Ministerul Mediului din Italia a avertizat că în viitor turiştii străini ar putea prefera să vină în Peninsulă mai mult primăvara şi toamna şi să aleagă destinaţii mai răcoroase pe timpul verii. Turismul va fi afectat deoarece şi turiştii italieni se vor îndrepta spre destinaţii mai răcoroase, susţine Ministerul Mediului.

Experții spun că în ultima perioadă s-a observat o creştere semnificativă a interesului pentru destinaţii cum ar fi Cehia, Danemarca, Irlanda şi Bulgaria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net