Omul de afaceri din Cluj a mințit. Nu a fost torturat, și-a înscenat tot, iar polițiștii au aflat de ce

Ultima actualizare:

Bărbatul, care este patronul unui cunoscut restaurant din Cluj, a fost depistat în trafic de un echipaj de poliție, în urmă cu două zile.  Era băut și plin de sânge. Le-a povestit agenților că a fost torturat de trei indivizi care l-au sechestrat într-o hală de la marginea orașului cu scopul de a le da parola de la portofelul electronic de criptomonede. După 48 de ore de anchetă, polițiștii clujeni au stabilit că omul de afaceri a mințit și că totul a fost o înscenare.

Omul de afaceri din Cluj a mințit că a fost torturat. Sursă foto Foaia Transilvania
Omul de afaceri din Cluj a mințit că a fost torturat. Sursă foto Foaia Transilvania

Anchetatorii nu a găsit niciun indiciu că ar fi avut loc o infracțiune

Poliția Județeană Cluj a transmis, miercuri, printr-un comunicat, că marți dimineață, în jurul orei 05.45, în Cluj-Napoca a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un bărbat de 42 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

El le-a relatat polițiștilor că în acea noapte ar fi fost maltratat și tâlhărit.

Om de afaceri din cluj, torturat

Polițiștii au făcut cercetări și au fost vizionate imaginile camerelor de supraveghere din zonă. Nu s-a găsit absolut nimic din care să reiasă că cele relatate de bărbat s-au întâmplat cu adevărat. Polițiștii au stabilit că bărbatul a mințit.

„Din cercetările efectuate de către polițistii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Serviciul de Investigații Criminale și Poliția municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investiții Criminale, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale și suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, respectiv Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj, rezultă că cele sesizate nu s-au confirmat, fiind administrate probe din care a reieșit faptul ca victima nu a fost victima vreunei infracțiuni de lipsire de libertate in mod ilegal și nici a celei de tâlhărie calificată”, a transmis IPJ Cluj, potrivit Foaia Transilvană.

Omul de afaceri are probleme financiare și medicale

Polițiștii mai spun că pe fondul problemelor medicale și financiare, bărbatul ar fi pus la cale un plan în care, în noaptea de 15/16 ianuarie 2024, ar fi fost lipsit de libertate în mod ilegal de către trei bărbați, într-un imobil situat în localitatea Florești.

„De asemenea, conform afirmațiilor victimei, aceștia ar fi exercitat violențe asupra sa cu scopul de a obține parola de la un dispozitiv tip „cold wallet” pe care ar fi deținut criptomonede. În prezent, bărbatul de 42 de ani se află internat la spital, unde primește îngrijiri medicale.

Cercetările pentru infracțiunile sesizate continuă, urmând ca în urma administrării probatoriului, în cauză să fie dispuse măsuri legale în consecință.

Referitor la sustragerea criptomonedelor și respectivului dispozitiv de tip wallet, putem să vă precizăm că fapta nu există și nu a fost creat niciun prejudiciu din partea unor terțe persoane”, au mai transmis polițiștii clujeni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net