Panourile radiante, un nou mod de a-ţi încălzi casa

Ultima actualizare:

Ocupă puţin spaţiu, dau bine în orice ambient, sunt uşor de montat, de manipulat şi de întreţinut, sunt economice şi ecologice. Un panou radiant de 600x500 mm, cu o grosime de 30 mm, consumă 350 W/oră şi încălzeşte 20 mc (o cameră de aproximativ 3x3 metri).

Temperatura este menţinută constantă, se poate regla după preferinţe, iar defecţiunile unui asemenea sistem sunt practic excluse, spun producătorii.

"Nu necesită revizie, au cel mai simplu mod de comandă şi de reglare. Sunt din material sintetic, sunt economice, ecologice şi nu fac zgomot. Practic, ele dau căldură prin radiaţii în infraroşu, adică aerul dintre radiatorul de căldură şi primitorul acesteia nu se încălzeşte, spre deosebire de sursele clasice, unde transferul de căldură se realizează prin aer. Căldura furnizată de încălzitoarele cu unde termice se produce pe loc şi se distribuie în mod permanent şi uniform în cameră. Dacă la clasicele calorifere curentul de aer cald este încărcat cu impurităţi şi umezeală, aici, undele termice păstrează pereţii calzi, uscaţi şi lipsiţi de mucegai", explică Vali Chirică, reprezentantul Dacrom Trading din Braşov, firmă care furnizează astfel de sisteme de încălzire.

Preţuri între 900 şi 2.200 lei

Panourile pot fi albe, crem, galbene, portocalii, negre sau roşii, au rame din inox şi din lemn, dar şi suprafeţe din oglindă. Dimensiunile sunt de la 60x50 cm până la 120x80 cm, consumând între 350 şi 1.000 W/oră.

Preţurile variază între 900 şi 2.200 de lei, în funcţie de necesarul de volum al camerei de încălzit.

Sunt recomandate de medici

La un sistem de încălzire cu infraroşu, 80% din energia rezultată încălzeşte direct corpul, doar 20% din căldura degajată încălzind aerul.

În felul acesta are efect benefic asupra circulaţiei sângelui şi asupra ţesutului muscular, ajutând la tratarea artritei, durerilor de spate sau reumatismului.

image

Specialiştii spun că acest tip de căldură a avut efecte pozitive asupra pielii, închizând porii, accelerând vindecarea rănilor, a eczemelor.

Racordul flexibil de scurgere, soluţia mirosurilor neplăcute

Se întâmplă să vină mirosuri neplăcute pe scurgerea de la chiuvetă? Fie că locuiţi la parter, fie la ultimul etaj, problema poate fi rezolvată cu un racord flexibil de scurgere.

"Acesta trebuie să formeze un «U» între chiuvetă şi sifon, în interiorul lui formându-se un dop de apă. Apa nu va permite aerului urât mirositor să urce pe scurgerea chiuvetei", spune Relu Oprea, administratorul firmei Remi Construct.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad craciun rockefeller profimedia jpg
bani multi pensie jpg
62405487 jpg
Miting Pro Europa in Bucuresti  F5 decembrie 2024  Foto Inquam Photos Octav Ganea (3) jpg
Elena Lasconi și Maia Sandu Foto Maia Sandu Facebook jpg
Mos Nicolae FOTO Shutterstock jpg
georgescu jpg
copil  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net