Pia s-a întors dintre îngeri
Pia Cristina Tarantoc s-a născut pe 11 decembrie 2005, mai devreme decât ar fi trebuit, la doar 7 luni. Şi altfel decât normal. Mama ei, Ileana-Genoveva, a fost victima unui accident de maşină în urma căruia Pia a avut de suferit imens.
În acel decembrie 2005, după un accident auto a urmat intervenţia chirurgicală de urgenţă asupra mamei. "Atunci fetiţa mea mi-a salvat viaţa, dar din păcate a început calvarul vieţii ei. Domnul doctor, deşi era pus în situaţia de a alege între a salva viaţa mea sau a copilului, cu eforturi supraomeneşti ne-a salvat pe amândouă. Bebeluşul a fost declarat iniţial decedat de către neurologul de serviciu, dar domnul doctor a insistat ca fetiţa mea să fie pusă la aparatele de resuscitare. Iar Pia s-a întors dintre îngeri. Viaţa copilului a fost salvată de către domnul dr. Ionaşcu Brăduţ de la Maternitatea Polizu din Bucureşti. Din păcate, fetiţa suferise leziuni în timpul accidentului. Astfel a început chinul vieţii noastre", ne-a spus Ileana-Genoveva Georgescu.
La 7 luni de viaţă, Pia a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală, iar la 8 luni a început tratamentele de recuperare la centrele din ţară: Oradea, Sibiu, Bucureşti, Techirghiol. Până la 3 ani, Pia strânsese în fişa medicală 26 de internări, dar rezultatele recuperării întârziau să apară.
Părinţii au auzit de clinica din Ucraina şi au programat copilul la tratamentul de recuperare, reuşind să meargă la 3 şedinţe - în martie, iunie şi septembrie 2009. Ultima programare, pe 2 decembrie 2009, au pierdut-o, din lipsa banilor.
Mămica ne-a povestit: "După cele trei şedinţe de recuperare, starea copilului a început să se schimbe vizibil în bine. Acolo am vorbit cu mai mulţi doctori care mi-au spus că pentru a se obţine rezultate bune, Pia are nevoie de 10 şedinţe, cu 3 luni pauză între ele. L-am întrebat pe domnul profesor Kozijavkin, directorul clinicii, dacă nu poate deschide o clinică asemănătoare şi în România. Dânsul mi-a spus că a luat legătura cu autorităţile române în acest sens, dar răspunsul a fost negativ. I s-a răspuns că metoda dânsului este considerată «empirică» - deşi este recunoscută de Colegiul Medicilor de la Bruxelles ca metodă internaţională. Nu mi se pare corect... Vreau să vă spun, cu mâna pe inimă, că după 3 şedinţe de recuperare în Ucraina, Pia a ajuns la un nivel pe care nici nu îl visam, având «experienţa» celor 3 ani şi 26 de internări în clinicile din România".
Vedeţi aici o filmare făcută de tatăl Piei în timpul programului de masaj.
Din cauza lipsei banilor, Pia nu a mai ajuns în Ucraina. Şi e păcat de progresele vizibile pe care le-a făcut. "Era legumă, doamnă, dar acum începe să devină om", mi-a spus tatăl micuţei.
Pia are nevoie de tratament la clinica din Ucraina, timp de 2 ani - câte 4 şedinţe pe an, pentru fiecare fiindu-i necesară suma de 4.000 de euro, dar părinţii trag speranţa ca măcar pentru două şedinţe anual să găsească bani.
Familia, formată din 4 persoane, locuieşte într-o garsonieră din Bucureşti. Ileana Georgescu e însoţitor al copilului cu handicap, având o indemnizaţie de 466 de lei, iar soţul are salariul minim pe economie. Familia mai are un copil, Octavia, de 9 ani, care ştie că sărbătorile ei nu vor fi prea îmbelşugate, dar îşi iubeşte surioara şi o îngrijeşte cum poate mai bine.
Cont lei : RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000
Cont euro : RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000
Cod swift: PIRB ROBU
Banca Piraeus, sucursala Pipera.
CUI R18990288
Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.