Prima jucărie sexuală descoperită de arheologi. Are 2.000 de ani și arată incredibil!

Un „instrument falnic” din lemn, vechi de 2.000 de ani, descoperit de arheologi ar putea fi primul dildo roman. Obiectul a fost descoperit de cercetători  într-un șanț din fortul Vindolanda, în unul dintre cele mai îndepărtate teritorii ale imperiului.

Obiectul descoperit de arheologi, Foto: Newcastle University
Obiectul descoperit de arheologi, Foto: Newcastle University

Un obiect falic antic din lemn, despre care s-a crezut inițial că este o "unealtă de cusut", a fost reevaluat ca fiind posibil un dildo, au anunțat arheologii din Marea Britanie, potrivit The Insider.

Cum arată obiectul vechi de 2.000 de ani

Obiectul din lemn, vechi de 2.000 de ani, a fost găsit în 1992 în vechiul fort roman Vindolanda, în nordul Angliei. Obiectul are forma unui falus, cu o bază groasă și parte crestată pe vârf. Iniţial s-a crezut că este vorba de un obiect ce ţine de un meşteşug, având în vedere că a fost găsit alături de haine, pantofi și fâșii de piele.

Adevăratul său scop a fost reevaluat, iar concluzia a fost discutată într-un studiu publicat în revista de arheologie Antiquity. Dr. Rob Collins de la Universitatea Newcastle și Dr. Rob Sands de la University College Dublin, spun că există trei utilizări probabile pentru acest obiect. În mod nesurprinzător, toate au legătură cu ideea de penis. 

Foto: Vindolanda Trust
Foto: Vindolanda Trust

Obiect de tortură

Simbolurile falice erau comune în Roma antică, fiind folosite ca protecție pentru noroc și apărând ca decor pe orice, de la bijuterii la fresce și ceramică. O teorie este că era folosit ca un pistil care ar fi impregnat proprietăți magice în ingredientele pe care le măcina, au spus cercetătorii. O alta este că ar fi fost încorporat într-o statuie publică pentru ca trecătorii să îl atingă pentru a le purta noroc, așa cum se obișnuia la acea vreme, au adăugat ei, potrivit aceleiaşi surse. 

„Uneori, dildourile nu erau folosite pentru plăcere... pot fi intrumente de tortură”, a explicat Collins. Dacă obiectul era totuși folosit ca jucărie sexuală, ar fi primul „dildo” roman descoperit de arheologi, potrivit Digi.ro. 

Există însă, o problemă pentru că obiectul este uzat la ambele capete, nu doar la vârf, ceea ce sugerează o folosire a sa în mod repetat

Deși obiectul nu are mai mult de 16 centimetri lungime, lemnul în timp este evident, că suferă modificări, iar în varianta originală era probabil mai mare.

Collins a spus că „nu putem fi siguri” pentru ce a fost folosit cu adevărat. Dar, a adăugat el, „știm că vechii romani și greci foloseau obiecte sexuale - acest obiect din Vindolanda ar putea fi un exemplu perfect”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net