REVOLT─éTOR: Curte Suprem─â din Iowa, SUA: ÔÇ×Nu este nimic gre┼čit ├«n concedierea unei angajate periculos de atr─âg─âtoare!ÔÇŁ

25 decembrie 2012
image
O asistent─â din Iowa a fost concediat─â pentru c─â ┼čeful o considera atr─âg─âtoare FOTO Telegraph

Poate un ┼čef s─â ├«┼či concedieze o angajat─â pe care o consider─â atractiv─â, deoarece at├ót el c├ót ┼či so┼úia sa, o consider─â pe aceasta o real─â amenin┼úare pentru mariajului lor?

ÔÇ×Da", a ordonat Curtea Suprem─â a statului Iowa vineri, potrivit CNN.

ÔÇ×├Äntrebarea la care trebuie s─â r─âspundem ar fi: este posibil ca o angajat─â care nu a f─âcut nicio aluzie ce ar putea s─â fie considerat─â drept flirt, s─â fie concediat─â de la locul s─âu de munc─â, doar pentru c─â ┼čeful s─âu se simte irezistibil atras de ea?"

Un astfel de motiv de concediere ar putea s─â nu fie drept, dar conform legilor din Iowa, nu este un caz de discriminare.

Avocatul Melissei Nelson, angajata concediat─â, consider─â c─â decizia a fost gre┼čit─â.

ÔÇ×Suntem ┼čoca┼úi de decizia judec─âtorilor, fiindc─â nu au ├«n┼úeles natura unor prejudec─â┼úi de gen. La Curtea Suprem─â din Iowa sunt ┼čapte judec─âtori b─ârba┼úi. Cred c─â este nevoie s─â se diversifice acest grup ┼či s─â vin─â ┼či femei, care vor privi lucrurile dintr-o alt─â perspectiv─â ┼či cu o experien┼ú─â diferit─â", este de p─ârere Paige Fielder, avocatul ap─âr─ârii.

Cazul o aduce ├«n prim plan pe femeia care a lucrat ca asistent─â stomatolog pentru James Knight, ├«nc─â din 1999, fiind angajat─â mai bine de 10 ani ├«n ora┼čul Fort Dodge din Iowa.

În ultima perioadă, Knight a început să o atenţioneze pe angajata sa că poartă haine prea strâmte, care îl distrag de la trebuirile sale. Melissa Nelson a afirmat ulterior că aceste acuzaţii erau nefondate.

B─ârbatul a insistat, spun├óndu-i angajatei sale c─â ÔÇ×dac─â va observa vreodat─â o umfl─âtur─â ├«n pantalonii s─âi, atunci ea ar trebui s─â ├«┼či dea seama c─â hainele pe care le poart─â sunt provocatoare".

├Än ultimele ┼čase luni ale colabor─ârii lor profesionale, Melissa Nelson ┼či ┼čeful s─âu, am├óndoi av├ónd familii, au ├«nceput s─â ├«┼či trimit─â mesaje, ├«n afara orelor de program. Niciunul dintre ei nu a v─âzut ├«n asta o problem─â.

So┼úia lui Knight, care lucra la acela┼či cabinat stomatologic, a g─âsit respectivele mesaje, ├«n 2009, cer├ónd ca Nelson s─â fie concediat─â, ceea ce s-a ├«nt├ómplat chiar la ├«nceputul anului 2010.

Knight i-a spus Melissei c─â a devenit un pericol pentru familia sa ┼či c─â, spre binele ambelor p─âr┼úi, nu mai trebuie s─â lucrez ├«mpreun─â.

├Äntr-o conversa┼úie ulterioar─â, purtat─â ├«ntre so┼úul Melissei Nelson ┼či Knight, acesta din urm─â a recunoscut c─â fosta sa angajat─â nu a f─âcut nimic indecent ┼či c─â a fost cea mai bun─â asistent─â pe care a avut vreodat─â.Nelson a intentat proces, pe motiv c─â ┼čeful s─âu a concediat-o, pe motive de gen, f─âr─â s─â ├«l acuze ├«ns─â pe acesta de h─âr┼úuire sexual─â.

Drept r─âspuns, Knight a argumentat c─â motivul pentru care a concediat-o pe femeie a constat ├«ntr-o ÔÇ×poten┼úial─â amenin┼úare a c─âsniciei sale", angaj├ónd ulterior o alt─â femeie, ├«n locul Melissei Nelson.

ÔÇ×Problema care ne-a fost pus─â ├«n fa┼ú─â nu a avut leg─âtur─â cu g─âsirea unor dovezi conform c─ârora James Knight a tratat-o necorespunz─âtor pe angajata sa", scrie decizia Cur┼úii.

ÔÇ×Ni s-a cerut s─â decidem dac─â Dr. Knight a avut o atitudine de discriminare atunci c├ónd a concediat-o pe Melissa Nelson, la cerin┼úa so┼úiei lui. Consider─âm c─â nu este vorba despre discriminare, ├«n situa┼úia dat─â", au mai precizat reprezentan┼úii ├Änaltei Cur┼úi.

florin calinescu png
Cub Lauren╚Ťiu Reghecampf jpeg
anamaria prodan (3) jpg
laurentiu reghecampf corina caciuc png
10 luca reghecampf si laurentiu reghecampf jpg jpeg
BeFunky collage (16) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cooks 1665726 1920 jpg
Dr Florin Bloj   medic radiologie interventionala jpeg
captura de ecran 2022 05 19 110100 png
Primarul Mircea Rusu are interdic┼úie de a-┼či exercita func┼úia foto arhiv─â
adapost caini ziare 0 jpg
crowd 5076714 1920 jpg