Robert Negoiță, gest unic în România de Ziua Îndrăgostiților. Pe cine a căsătorit VIDEO

Ultima actualizare:

Robert Negoiță surprinde de Ziua Îndrăgostiților cu un gest în premieră națională. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a acceptat să oficieze căsătorii între persoane de același sex. Este vorba despre un cuplu de două fete. „Să fim deschiși la minte”, a transmis primarul. În total edilul Sectorului 3 oficiază 20 de căsătorii. 

image

Primarul Sectorului 3 a acceptat să căsătorească două fete

Robert Negoiță, primarul oficiază, miercuri de Ziua Îndrăgostiților, mai multe căsătorii, inclusiv căsătorii între persoane de același sex. Căsătoriile sunt simbolice fără valoare juridică.

În cadrul evenimentului „Laminor Love Wonderland!”, organizat de Valentine’S Day, Robert Negoiță va oficia căsătorii inclusiv între persoane de același sex.

Legea din România nu recunoaște căsătoriile între persoanele de același sex, dar în cadrul evenimentului va fi organizată o căsătorie în mod simbolic.

Două femei vor fi primele persoane care își vor uni în mod simbolic destinele, dar în total vor fi 20 de cupluri.

„Trebuie să fim deschiși la minte și să respectăm dorințele fiecăruia”, a spus Robert Negoiță, la Antena 3 CNN.

Căsătoria pentru o zi

„Cei ce doresc o căsătorie de probă trebuie să aibă 18 ani împliniți și să se înscrie pe platforma dedicată acestui moment, aici. „Căsătoriile” se vor ține seara, după ora 18.00, și, deși nu au valoare juridică, vor reprezenta o veritabilă repetiție pentru cei ce urmează să facă marele pas, sau, de ce nu, un moment de distracție pentru cei care vor, pur și simplu, să se bucure de un astfel de moment. Pentru ca „marele Da” să fie cât mai veritabil, martorii reprezintă și ei un element cheie, dar nu sunt obligatorii.

După oficierea cununiei, participanții vor primi două exemplare ale certificatului de căsătorie pentru o zi, în variantă tipărită.”, se arată pe pagina evenimentului.

Un loc aparte între evenimentele organizate îl au și cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie, acestea urmând să fie celebrate ca atare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net