România înghețată la -18 grade. Ce ne așteaptă de săptămâna viitoare este și mai rău

 O vreme deosebit de geroasă a pus stăpânire pe toată țara. În noaptea de sâmbătă spre duminică s-au înregistrat temperaturi și de minus 18 grade, iar în Capitală valorile au scăzut până la minus 10 grade. Meteorologii nu au vești bune. În zilele următoare, temperaturile vor continua să scadă, spun specialiștii care ne avertizează să ne pregătim pentru o vreme deosebit de geroasă.

Bâlea Lac. Sursa foto: Meteo Plus/ Alin Vagner
Bâlea Lac. Sursa foto: Meteo Plus/ Alin Vagner

Vremea, 21 ianuarie

După ninsorile care au paralizat multe drumuri din țară și după o noapte extrem de rece, meteorologii anunță că vremea va fi în continuare geroasă în special dimineața și noaptea. Valorile termice minime vor oscila la nivelul țării între -13 și -2 grade Celsius. Temperaturi mai scăzute se vor înregistra în depresiunile din Carpații Orientali, unde termometrele vor indica -18 grade, duminică, 21 ianuarie.

În extremitatea sudică a țării, pe arii restrânse, apare ceața cu depunere de chiciură. Vântul va cunoaște intensificări în zonele montane înalte din Carpații Meridionali și a Carpaților de Curbură, în timp ce în restul țării, va sufla slab și moderat, mai puțin în nord-estul teritoriului unde intensitatea vântului va crește spre sfârșitul nopții.

Ger năprastnic. Temperaturi scad spre minus 20 de grade

Potrivit meteoradar.ro, în noaptea de duminică spre luni se vor înregistra cele mai scăzute valori termice.

Temperaturile minime vor oscila între -13 și -2 grade. Presiunea atmosferică crește ușor în sudul și estul României, iar în depresiunile Carpaților Orientali valorile termice scad până la minus 18 , chiar minus 20 de grade Celsius.

Vremea în Capitală

În Capitală vremea va fi rece, în special în cursul nopții. Temperaturile minime vor scădea sub minus 10 grade în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, iar spre dimineață sunt șanse să apară ceață cu depuneri de chiciură.

Cod galben de ceață

Duminică dimineața, ANM a emis o alertă meteo de tip cod galben ce vizează mai multe regiuni din România. Până la ora 10:00, se va produce „local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului”.

Atenționarea este valabilă în:

județul Olt

județul Dolj

zona continentală a județului Constanta

județul Brăila

județul Ialomița

județul Călărași

județul Giurgiu

județul Teleorman

zona joasă a județului Argeş, transmite ANM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
racheta atacms
image
image
image
image
image
image
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
Reteta socata jpeg
casa veche pixabay jpeg
train pixabay jpg
ambulanta jpg
padure pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net