România lipsește de la cel mai important târg de turism din Europa. „Ne-au cerut plata în avans”

În timp ce își face reclamă cu colante lipite pe autobuzele din Paris, România lipsește de la unul dintre cele mai importante târguri de turism din Europa care are loc în capitala Franței. Explicația ministrului este legată de plata în avans cerută de organizatori. România a lipsit și de la Târgul de turism care a avut loc recent la Berlin. ANAT cere autorităților române „să își depășească neputința”.

image

Explicația ministrului

IFTM Top Resa este unul dintre cele mai importante târguri internaţionale de turism din Europa, cu tradiţie din 1979. La această ediţie sunt prezente 170 de destinaţii, 1.400 de branduri turistice din toată lumea şi vor fi organizate 80 de conferinţe şi workshopuri. România lipseşte.

Ministrul Ştefan Radu Oprea susţine că organizatorii francezi sunt de vină pentru că „ne-au cerut plata în avans”.

De ce s-a întâmplat acest lucru? Pentru că organizatorii au schimbat regula jocului în timpul jocului, adică au solicitat plata în avans, ceea ce nu este permis de legislaţia românească în vigoare.

De altfel, până în data de 21.07.2023, când organizatorii au introdus noua regulă, motivată de incidentele de plată generate de alţi expozanţi din alte ţări, participarea şi standul României erau confirmate”, explică ministrul Turismului, pe Facebook, completând că la edițiile anterioare de la Paris, plata s-a făcut după desfăşurarea acţiunii.

ANAT: „Este a doua oară”

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) își exprimă dezaprobarea față de neparticiparea României la Târgul Internațional de Turism de la Paris (IFTM Top Resa), care are loc în perioada 3-5 octombrie.

„Degeaba ne promovăm ca țară, dacă touroperatorii și companiile de turism nu au acces la târgul international de turism de la Paris, în mod oficial, în standul României. Mai precis, degeaba ne promovăm, dacă nu se creează parteneriate și nu are cine să vândă”, se arată într-un comunicat ANAT remis marţi SpotMedia.ro.

”Este a doua oară, anul acesta, când lipsim la un târg international de mare anvergură, primul fiind ITB Berlin. Asociația Națională a Agențiilor de Turism consideră că ministerul de resort trebuie să modifice urgent procedurile de achiziție.

„Această absență a creat perturbări în organizarea firmelor de incoming și de turism. Au fost adresate, anul acesta, și cu multe luni înainte, invitații la întâlniri în stand care trebuie anulate, au fost rezervate bilete de avion și cazare”, declară Adrian Voican, vicepreședinte ANAT și coordonator al Comisiei de Incoming a ANAT.

Dacă România nu își depășește neputința și nu vom putea să ne concentrăm pe promovare internațională, vom rămâne la 1,5 milioane de turiști străini pe an. Dacă avem în vedere că jumătate reprezintă turism de afaceri, înseamnă că reușim să aducem sub 1 milion de turiști/an pentru vacanțe, ceea ce este aproape… patetic”, se mai arată în comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net