Grecia, record absolut la veniturile obținute din turism, deși sejururile au fost mai scurte. Și anul nu s-a încheiat

Veniturile câștigate de Grecia din turism au înregistrat un nou record în primul semestru din 2023, scrie presa elenă. Prețurile mult mai ridicate din acest an au acoperit cererea mai mică la înnoptări din această vară. Veniturile încasate sunt uriașe, iar analiștii apreciază că acestea depășesc 20 de miliarde de euro. Sejururile au fost mai scurte, dar prețurile mult mai mari.

vacante grecia alltur jpg

Recordul lunii iunie

Grecia a înregistrat record după record în această vară cu veniturile pe care le-a încasat din turism. 

Numai în iunie, câștigurile s-au situat la 2,93 miliarde de euro, faţă de 2,50 miliarde de euro în iunie 2022 şi 2,55 miliarde de euro în iunie 2019. O mare parte din creşterea veniturilor a fost determinată de inflaţia ridicată, hotelierii majorând semnificativ preţurile în 2023.

Analiştii se aşteaptă la venituri ridicate şi în iulie, informează publicaţia Ekathimerini.

Banca Centrală a Greciei estimează ca în acest an veniturile din turism să ajungă de 21 miliarde de euro. Este un avans de 15,6% faţă de 2019, când s-au realizat venituri de 18,17 miliarde de euro şi de 19,1% comparativ cu 2022, când s-au realizat venituri de 17,63 miliarde de euro.

Sejur mai scurt, prețuri mai mari

Preţurile mai ridicate din acest an au compensat declinul numărului nopţilor petrecute în unităţile de cazare turistică.

Per total, numărul de înnoptări a fost mai scurt în acest an față de toți anii anteriori, însă prețurile au fost mai mari decât erau obișnuiți turiștii care revin în Grecia an de an.

În primul semestru din 2023, turiştii germani au reprezentat 42% din totalul sosirilor în trimestrul doi, în creştere faţă de 39% în 2019, în timp ce sosirile turiştilor din SUA aproape s-au dublat.

Cererea de vacanțe rămâne ridicată inclusiv pentru luna noiembrie

Cererea solidă pentru vacanţe în perioada toamnei, din ţări ca Germania şi Marea Britanie, a fost motivul pentru care TUI AG, cea mai mare agenţie de turism din Europa, şi-a extins activitatea în statul elen până în noiembrie, adăugând peste 30.000 de locuri la cursele aeriene din Marea Britanie spre Grecia şi Turcia.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net