10 mituri despre fertilitate. Iată ce se spune despre femeile cu șolduri late!


    Pentru a reuși să rămâi însărcinată, informează-te din surse sigure și mergi la medic!foto: arhiva Click!
Pentru a reuși să rămâi însărcinată, informează-te din surse sigure și mergi la medic!foto: arhiva Click!

Fertilitatea este o problemă dezbătută intens în ultimii ani, odată cu apariția atâtor metode de tratament. Este o problemă de sănătate care afectează deopotrivă femeile și bărbații, persoanele tinere, dar și cuplurile mai în vârstă. Iată mai jos 10 dintre cele mai comune mituri despre acest subiect, dezbătute alături de medicul Corina Gică, medic specialist în obstetrică-ginecologie, cu competențe în fertilizarea in vitro și infertilitatea cuplului.

1. Infertilitatea este doar o problemă a femeii

În realitate, infertilitatea afectează în egală măsură atât bărbații, cât și femeile. Studiile arată că aproximativ 30% dintre cazurile de infertilitate afectează bărbații, 30% femei și restul de 40% afectează bărbații și femeile combinate printre care și cazuri inexplicabile.

2. Poziția din timpul actului sexual contează

Multe femei cred că rămân însărcinate mai repede în special din poziția misionarului. Nu e chiar așa. Poziția din timpul actului sexual nu are niciun efect asupra fertilizării. Atât timp cât ejacularea are loc în interiorul vaginului, spermatozoizii își vor găsi singuri calea, dă asigurări dr. Corina Gică, medic în cadrul clinicii Nativia.

3. Vei rămâne însărcinată rapid dacă rămâi cu picioare ridicate cât mai sus posibil după contactul sexual

Multe femei cred că, astfel, sperma va aluneca de-a lungul cavității vaginale, pentru a ajunge la un ou. Ar putea părea logic, dar nu este. Doar pentru că picioarele sunt ridicate nu face ca sperma să se deplaseze mai ușor la ovul (ou). Și chiar dacă s-ar întâmpla așa, ulterior oul fertilizat trebuie apoi să călătorească înapoi în uter, adică în sens invers...

4. După anticoncepționale ai nevoie de mai mult timp să rămâi însărcinată

Este o altă idee preconcepută. Rolul anticoncepționalelor este de a opri ovulația și de a produce menstruații regulate. Acest lucru se întâmplă doar dacă sunt administrate regulat. Când oprim pastilele, ele se elimină din organism complet, iar ovarele își reiau funcția. Dacă femeia are alte probleme medicale (obezitate, probleme hormonale, stres etc), ovarele nu funcționează corespunzător, iar medicul specialist trebuie să stabilească cauza.

5. Alcoolul și fumatul nu au legătură cu fertilitatea

Un pahar de alcool ocazional nu afectează fertilitatea. Dar dacă bem alcool și fumăm excesiv, pot apărea probleme atât la bărbați, cât și la femei.

6. Este ușor să rămâi însărcinată

Ar fi bine, dar, din păcate, specia umană este una „subfertilă”. Șansele maxime de a obține o sarcină într-o luna de contact sexual regulat sunt de maximum 25% și asta înaintea vârstei de 25 ani. Cu cât avansăm în vârstă și ne apropiem de 40 ani, aceste șanse scad.

7. Femeile cu soldurile late rămân rapid însărcinate și nu au complicații în timpul sarcinii sau la naștere

Constituția exterioară a bazinului nu predispune la infertilitate și nu are niciun rol în prezicerea fertilității. În realitate există puține situații când bazinul mamei afectează nașterea naturală. Din contră, femeile supraponderale au risc mai mare de infertilitate, complicații în timpul sarcinii și la naștere.

8. O femeie care a avut cancer nu mai poate rămâne însărcinată

Se știe că tratamentul chimioterapic sau radioterapia afectează fertilitatea. Dar în prezent, datorită posibilității de conservare a ovocitelor sau embrionilor prin congelare, femeile care au cancer pot să-și preleveze ovocite înainte de începerea tratamentului și să le folosească ulterior, după vindecare.

9. Sunt sănătoasă și am o vâstă metabolică mică, deci pot rămâne ușor însărcinată

Oricât de sănătoasă ai fi, ovocitele îmbătrânesc și, odată cu trecerea anilor, calitatea lor scade. Deși există multiple progrese tehnologice în medicină, încă nu s-a descoperit o modalitate de a împiedica îmbătrânirea ovocitelor. Un stil de viață sănătos, deși poate ajuta la prevenirea accelerării procesului de degradare, nu împiedică totuși scăderea calității genetice a ouălor, mai ales după 35 de ani.

10. Atenție la lubrifianții intimi!

De cele mai multe ori, ei au un efect spermocid, adică omoară spermatozoizii sau le scad mobilitatea.

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
fata diavol jpg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
1 horoscop zodia taur jpg jpeg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
dog 1168663 1920 jpg
Pompeii family feast painting Naples jpg
proteste china png
image
image
image
image
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg
catelul gino si pisica flossie jpg
shutterstock 641704987 jpg