3 alimente care-ţi dau ENERGIE
Morcovul, sursă de vitamina A
Dietetic şi bun pentru piele, morcovul te ajută să previi maladiile infecţioase ale tenului. În plus, păstrează timp îndelungat culoarea ciocolatie a pielii.
Puncte forte. Morcovul este bogat în betacaroten (7 mg/100g), are efect anticancerigen şi este sursă veritabilă de vitamina A.
Cantitatea ideală. Aproximativ 160 de grame pe săptămână, 80 de grame crud şi aceeaşi cantitate gătit.
Un truc în plus. Poţi mânca în acelaşi timp morcov crud, deoarece are vitamina C, şi gătit, întrucât reglează tranzitul intestinal.
Lintea îţi veghează silueta
25 de miligrame de linte conţin aproximativ 100 de grame de magneziu, indispensabil pentru echilibrul nervos şi calitatea somnului.Puncte forte. Sursă de fibre, fără grăsimi „rele", lintea nu însumează decât 100 de kilocalorii la 100 de grame.
Cantitatea ideală. Cel puţin 200 de grame de linte, o dată pe săptămână, acoperă 10% din necesar.
Un truc în plus. Este bine să asociezi lintea cu legume.
Drojdie de bere, contra reumatismului
Drojdia de bere conţine aminoacizi şi vitamine din complexul B, ceea ce o face un excelent supliment alimentar.
Puncte forte. În granule sau comprimate de la plafar, drojdia de bere este foarte uşor de consumat, linişteşte durerile provocate de reumatism şi bolile degenerative.
Cantitatea ideală. Un comprimat sau două pe zi, în cure de câte o lună.
Un truc în plus. Consumă drojdia de bere în stare crudă şi adaug-o la salate şi supe.