3 idei pentru un mic dejun energizant
Se spune că ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, aşa că micul dejun nu trebuie să lipsească din planul tău alimentar zilnic. Noi îţi dăm câteva idei şi motive pentru a transforma această masă într-un start energizant.
Ai auzit adesea că prima masă a zilei este esenţială pentru tine şi familia ta. Ultimele studii atestă chiar faptul că un mic dejun constituit din alimentele potrivite îl ajută pe copilul tău să se concentreze mai bine şi chiar îi creşte coeficientul de inteligenţă. Află care sunt cele mai sănătoase alimente pe care tu şi familia ta le puteţi consuma la micul dejun, dar şi cum îţi ajută acestea organismul.
Micul dejun creşte activitatea celulară
După 8 ore de somn, organismul are nevoie de apă, de proteine, lipide şi glucide, dar şi de vitamine şi minerale pentru o activitate celulară şi cerebrală optimă.
Îţi dă un bun start
În timpul nopţii, corpul tău le-a furnizat încontinuu glucoză tuturor organelor pentru a le menţine în funcţiune. Dimineaţa trebuie să refaci rezerva lui de glucide, altfel te vei simţi obosită şi lipsită de vlagă.
Te menţine în formă
Sărind peste această masă, stimulezi sistemul de compensaţie al corpului tău. Adică, acesta îşi face o rezervă de grăsime la următoarele mese, ca să nu „moară” de foame a doua zi dimineaţă. Multe studii au arătat că persoanele care nu iau micul dejun au probleme cu greutatea. Iată de ce se spune: „Mănâncă dimineaţa ca un rege, la prânz ca un prinţ, iar seara ca un cerşetor.”Fiind o masă esenţială, micul dejun trebuie să acopere 25% din aportul energetic zilnic, adică între 350 şi 450 de calorii, în funcţie de cerinţele fie-căruia. Pentru a include toate substanţele nutritive de care are nevoie corpul tău, iată ce ar trebui să mănânci: