3 plante pentru detoxificarea ficatului
Când mănânci copios, te simți obosit sau suferi de boli hepatice, precum hepatita, colecistita, insuficiența biliară, anumite plante stimulează ficatul și te ajută să te revigorezi.
Ficatul deoarece sintetizează colesterolul, fosfolipidele, lipidelor și lipoproteinele, participă la metabolismul glucidelor și proteinelor și ajută la sinteza unor elemente din sânge, cum sunt globulinele, albuminele și antitrombina.Este foarte important ca acest organ să aibă o bună funcționare. Elimină multe toxine din organism, deci el, la rândul lui trebuie curățat de toxine. Îți prezentăm cele mai bune ceaiuri pentru ficat, care să te scape de îngreunarea și mai mare a ficatului cu medicamente atunci când faci excese sau ești foarte obosit. Înainte de asta este bine să știi că ficatul este singurul organ al omului care se reface, dar are nevoie de multă odihnă și repaus. Și dacă adaugi și unul din ceaiurile de mai jos o să te simți mai tânăr, o s-îți dispară cearcănele și senzația continuă de oboseală.
Gălbenelele
Puțini știu că gălbenele sunt foarte bune, atât intern cât și extern, și că se studiază, în prezent, acțiunea plantei asupra virusului HIV (SIDA). Deja s-au obținut rezultate semnificative in vitro și s-a constatat acțiunea inhibitorie a extractelor de gălbenele asupra virusului HIV.Intern, gălbenelele ajută la stimularea secreției biliare și la detoxificarea ficatului. 2-3 căni pe zi și o linguriță de gălbenele la cana de apă este exact ce îți trebuie să te revigorezi și să îți pui ficatul pe picioare.
Află pe clicksanatate.ro ce alte plante susțin activitatea ficatului!