4 beneficii ale uleiului de măsline

Ultima actualizare:

Cine nu ştie că uleiul de măsline e un produs minunat în bucătărie? Mâncarea este mai gustoasă, mai sănătoasă şi mai puţin calorică. Dar el poate avea şi alte întrebuinţări, cel puţin la fel de benefice pentru organism.

Dacă încă nu ai în casă o sticlă cu ulei de măsline, e cazul să îţi cumperi. E foarte sănătos şi gustos atunci când îl foloseşti la gătit, dar poate avea şi alte întrebuinţări. Hidratează părul. Tratamentele cu ulei de măsline sunt la foarte mare căutare în cosmetică, însă le poţi face chiar la tine acasă. Pentru părul uscat e minunat dacă aplici pe el o mască făcută din ulei de măsline, ou şi miere. Lasă pe păr 20-30 de minute de cel puţin de 2-3 ori pe săptămână, apoi spală.  

Tratament împotriva sforăitului

Sforăitul e o afecţiune care afectează mare parte din populaţie. În cazul în care ai apelat şi la alte tratamente naturiste, însă nu au avut efect, încearcă să bei o linguriţă de ulei de măsline înainte să dormi. În timp, vei observa diferenţa. 

Reduce inflamatiile

Uleiul de măsline conţine oleocantal, un compus fenolic natural care reuşeşte să amelioreze arsurile şi să reducă durerile. Atunci când te-ai ars uşor sau ai o durere care te supără, masează zona respectivă cu puţin ulei de măsline, scrie alegesanatos.ro. 

Stimulează creşterea unghiilor

În afara faptului că menţine cuticulele sănătoase, uleiul de măsline îţi poate ajuta în acelaşi timp unghiile să crească. Înmoaie-ţi unghiile în ulei de măsline timp de 20 de minute în fiecare săptămână pentru a beneficia din plin de acest efect.

Îndepărtează machiajul

Dacă ţi se întâmplă să rămâi fără demachiant sau dacă eşti în căutarea unui demachiant natural, atunci uleiul de măsline e alterna­ti­va perfectă. Foloseşte o dischetă demachiantă pe care să aplici câteva picături de ulei de măsline şi şterge cu grijă tenul. Spală-te apoi cu o loţiune pentru curăţarea tenului, ca să elimini urmele de ulei şi farduri.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net