4 plante care calmează durerea

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ai dureri articulare, de cap, de măsele sau de burtă? Încearcă să înlocuieşti medicamentele clasice cu ingrediente naturale. Află care sunt cele mai eficiente din noul număr al revistei “Click! pentru femei”!

  • Cuişoarele te scapă de problemele dentare. Dacă durerile de dinţi nu te lasă să dormi, poţi să mesteci câteva cuişoare! Planta conţine eugenol – substanţă anestezică şi antiseptică, dar şi tanini şi flavonoide. Uleiul de cuişoare poate fi un remediu la fel de eficient. Aplică maximum 2 picături de ulei direct pe zona cu probleme. În cazul în care te confrunţi cu sângerări gingivale, nu folosi acest remediu. Leacul este contraindicat şi femeilor însărcinate.
  • Scoarţa de salcie, contra durerilor de cap. Un remediu mai puţin cunoscut, contra durerilor de cap şi a migrenelor, e ceaiul din scoarţă de salcie. Conţine salicină, substanţă cu efect analgezic. Pune o lingură de coajă măcinată în 250 ml de apă. Lasă la fiert 10 minute, apoi strecoară şi bea neîndulcit. 
  • Arnica, soluţia pentru articulaţii. În cazul în care durerile articulare îţi dau bătăi de cap, încearcă un preparat natural pe bază de arnică. Planta conţine helenalină, cu efect analgezic, precum şi substanţe antiinflamatoare. Prepară o infuzie din 3 g de flori la o cană de apă clocotită. Laşi la infuzat 15 minute, strecori şi bei neîndulcit. În doze mari, arnica poate fi toxică, de aceea este bine să foloseşti remediul doar după ce discuţi cu un fitoteraput.
  • Ceapa, bună pentru gât. Pentru tratarea durerilor de gât e recomandat să faci gargară cu ceai de ceapă. Tai în patru o ceapă curăţată de coajă şi o pui la fiert în 500 ml apă. Laşi să fiarbă până scade lichidul la jumătate. Poţi adăuga câteva felii de mentă în ceaiul luat de pe foc. Pune şi sucul de la o jumătate de lămâie. Dacă nu te deranjează gustul, poţi bea zeama de la o ceapă stoarsă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net