5 alimente care ne răcoresc
Suc de mere
Este plin de vitamine, întăreşte organismul şi e un bun aliat într-o zi toridă.
Diuretic, tonic, antiseptic şi antireumatismal, sucul de mere este indicat în astenie fizică şi intelectuală, în anemie şi demineralizare.
Iaurt cu fructe
Pe lângă gustul plăcut, valoarea nutriţională şi beneficiile asigurate de culturile active ale iaurtului, aportul de săruri minerale, în principal de calciu, este binevenit în compensarea pierderilor prin transpiraţie.
Ceai de mentă
Hidratează şi revigorează! Un cei de mentă în zilele călduroase este cea mai potrivită băutură.
Acesta oferă organismului energie, răcoreşte şi hidratează.
Mai mult, acesta este şi pandament pentru stomac, în caz de probleme digestive.
Pepene galben
Este unul dintre alimentele care ajută organismul să îşi menţină o temperatură normală, chiar şi în zilele toride.
Are de trei ori mai mult potasiu decât pepenele verde. În plus, conţine betacaroten, un puternic antioxidant.
Supe reci
Hidratarea e deosebit de importantă şi poţi contribui la realizarea acestui obiectiv consumând zilnic supe reci.
Sunt foarte răcoritoare, conţin foarte puţine calorii şi reprezintă modul ideal de a-ţi începe masa de prânz.