5 beneficii mai puţin ştiute ale cojilor de lămâie

Ultima actualizare:

Beneficiile lămâilor şi ale sucului de lămâie sunt cunoscute tuturor, însă puţini ştiu că şi cojile acestor citrice sunt extraordinare pentru organism şi preparate culinare. Dar au şi proprietăţi mai puţin cunoscute. Iată câteva dintre acestea!

Petele de bătrâneţe

Acele pete mai închise la culoare decât restul pielii au început deja să-şi facă de cap? Dacă abia încep să se formeze, deci nu au încă acea culoare maronie închisă, sunt şanse să scapi de ele. Pentru aceasta, freacă-ţi pielea pe zonele respective cu coajă de lămâie de 2-3 ori pe zi. Acestea se vor atenua cu fiecare zi care va trece şi în maximum o lună vor dispărea complet.

Mătreaţa

O proprietate mai puţin cunoscută a cojii de lămâie este aceea că poate îndepărta eficient mătreaţa. În acest scop, taie mărunt cojile de la 1-2 lămâi şi masează-ţi temeinic pielea capului. Sunt necesare mai multe utilizări pentru ca mătreaţa să fie eliminată complet, dar, de regulă, la capătul unei luni această problemă este rezolvată. Şi pentru că tot suntem la capitolul beneficii pe care lămâia le aduce podoabei capilare, află că şi sucul acestui fruct poate fi folosit pe păr, pentru a-l deschide la culoare şi a-i da strălucire. Pentru aceasta, aplică zeamă de lămâie pe toată lungimea părului. Această metodă este mai eficientă pe părul blond sau şaten deschis decât pe cel şaten închis sau negru. 

Hidratează pielea 

Dacă pielea coatelor şi a călcâielor tale este uscată şi crăpată, iată ce poţi face cu cojile de lămâie pentru a remedia această problemă neplăcută. Taie o lămâie pe jumătate şi stoarce sucul. În coaja lămâii adaugă bicarbonat de sodiu, apoi freacă-ţi cu aceasta coatele şi călcâiele. În acest fel, pielea va fi hidratată în profunzime şi, cu timpul, va deveni şi mai deschisă la culoare.

Oxidarea fructelor şi alegumelor

Ţi-au rămas cartofi sau mere tăiate? Dacă nu le foloseşti, ele vor începe să oxideze în scurt timp. Pentru a evita acest proces, introdu-le în apă rece, alături de coji de lămâie. Pune apoi recipientul în frigider şi păstrează-l până vei avea nevoie din nou de respectivele fructe sau legume, dar nu mai mult de 2-3 zile. 

Apără plantele

Stai la curte şi ai o grădină plină de flori, dar, în joaca lor, animăluţele calcă pe ele? Iată ce poţi face cu cojile de lămâie ca să le ţii la distanţă de plantele tale: mărunţeşte cojile mai multor lămâi, amestecă-le cu zaţ de cafea şi împrăştie amestecul prin grădină, mai ales în zonele în care ai flori. Animăluţele nu se vor mai apropia de respectivele zone, scrie avantaje.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
image
actualitate.net
image
actualitate.net