5 cauze mai puțin obișnuite ale durerilor de cap

Ultima actualizare:

Cine n-a avut măcar o dată o durere de cap? De cele mai multe ori ne gândim la existența unor probleme grave de sănătate, însă durerile pot fi declanșate din cauza unor lucruri minore, la care nici nu ne-am fi gândit. Iată despre ce este vorba!

1.Coafura și accesoriile

Felul în care îți prinzi părul îți poate da dureri de cap. Spre exemplu, cocurile sau cozile prinse prea strâns trag de scalp, ținându-l în tensiune, lucru care poate declanșa durerea de cap. La fel se poate întâmpla și în cazul în care purtăm o șapcă strânsă, o pălărie sau chiar ochelari de soare care sunt prea mici sau au brațele prea rigide.

2. Deshidratarea

Persoanele care nu beau suficientă apa în timpul zilei au un risc mai mare de a suferi din cauza durerilor de cap, ca urmare a deshidratării organismului. De aceea, este important să bem cel puțin 1,5 litri de apă și să consumăm alimente care ne hidratează organismul, precum caise, struguri, castraveți etc.

3. Anumite alimente

Alimentele afumate, murate sau uscate conțin sulfiți care dilată vasele de sânge, ceea ce duce la apariția durerilor de cap. Ca să îți dai seama dacă într-adevăr aceste alimente îți dau dureri de cap, ține cont de ceea ce mânânci în ziua respectivă , iar în cazul în care pe lista ta se regăsește unul dintre alimentele enumerate mai sus, consumă-l mai rar sau elimină-l din dieta de zi cu zi.

Află mai multe cauze pe clicksanatate.ro

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net