5 mituri despre îngrijirea naturală

Ultima actualizare:

S-au scris multe despre peelingurile cu mălai sau cu zaţ de cafea, despre efectele miraculoase ale bicarbonatului de sodiu sau despre cum poate lămâia să te scape de petele pigmentare. Ei bine, nu vă aşteptaţi la miracole. Pielea fiecărei femei poate reacţiona diferit la aceste tratamente naturiste, de aceea se recomandă prudenţă.

Mirela Păduraru, consilier în estetică şi trainer cosmetică & machiaj profesional, a decis să facă în primul rând pe tenul ei „experienţe naturiste” şi a ajuns la concluzia că, dacă unele au funcţionat excelent, altele au prezentat anumite inconveniente. Peelingurile faciale sunt cele mai controversate. Iată la ce concluzie a ajuns specialistul.


    Mirela  Păduraru
Mirela Păduraru
  • Peeling-ul cu mălai. “Folosit ca atare, pe faţa uşor umezită NU îl recomand! Are granulaţie mare, putând cauza iritaţii persoanelor cu piele sensibilă. Porumbul  modificat genetic şi tratat cu ierbicide şi pesticide poate determina apariţia unor probleme dermatologice. Foloseşte-l dacă este bio, după ce îl laşi la înmuiat în lapte sau îl râşneşti într-o râşniţă curată de cafea, pentru a-i micşora granulaţia”, te sfătuieşte Mirela Păduraru.
  • Peeling-ul cu cafea NU se foloseşte sub nicio formă pe ten acneic! Dacă zaţul este fin, poate fi folosit pentru faţă, prin masaj uşor. Dacă zaţul are granule mari, foloseşte-l doar pentru mâini, coate şi picioare.
  • Peeling-ul facial cu bicarbonat de sodiu nu se recomandă decât ocazional, neaparat bine clătit şi urmat de un masaj cu o felie de portocală. Ph-ul bazic al bicarbonatului de sodiu ne poate deregla echilibrul ph-ului tenului, care este uşor acid tocmai pentru a ne proteja de anumite microorganisme. În schimb, îl poţi folosi pentru dantură - o curăţă şi o albeşte, deşi unii stomatologi susţin că zgârie smalţul dinţilor dacă abuzezi. Poţi efectua un periaj săptămânal, cu o periuţă moale pe care ai presărat bicarbonat de sodiu, apoi clăteşte.
  • Turmericul, folosit pentru atenuarea petelor pigmentare sau albirea dinţilor, îţi rezervă o surpriză de toată frumuseţea: colorarea pielii într-un galben evident, care persistă până la câteva zile. Dacă îl foloseşti pentru dantură, ţi se vor colora în galben gingiile, buzele şi vei arăta ciudat.
  • Zeama de lămâie NU se foloseşte niciodata ziua şi nu se aplică pe tenuri sensibile, alergice! Asta deoarece sensibilizează tenul, care se poate păta sub acţiunea razelor soarelui. O poţi folosi seara, înainte de culcare, pe pata pigmentară, fără a depăşi conturul acesteia. Las-o să acţioneze maximum 1 minut, apoi clăteşte. A doua zi, foloseşte cremă cu protecţie solară SPF 50.

Ce variante profesionale de peeling există

Mirela  Păduraru
Mirela Păduraru

Dacă vrei să-ţi faci peeling fără riscuri, mergi la cabinet specializat. Aici ai la dispoziţie microdermoabraziunea, peelingul chimic, tratamente cu laser, hidromicrodermoabraziunea (n.r. o microdermoabraziune cu ajutorul unui aparat care  folosește şi un vortex de apă) şi phytopeelingurile (n.r. peelinguri cu plante care se masează pe ten). Informează-te despre contraindicaţii, iar pentru afecţiunile severe adresează-te medicului dermatolog!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net