5 motive să te laşi de fumat


    Fumătorii aproape că nici nu mai bagă în seamă crizele de tuse, care le irită gătul.
Fumătorii aproape că nici nu mai bagă în seamă crizele de tuse, care le irită gătul.

Nu te poţi lăsa de fumat? Ai grijă: viciul poate fi letal în timp. Specialistul Click! în medicină tradiţională inidiană, dr. Ovidiu Chiş ne explică ce efecte negative pot cauza substanţele nocive conţinute de ţigară.

Îmbătrânirea prematură a pielii. Persoanele fumătoare au pielea ternă, cafenie, pătată şi cu zone uscate. Iar ridurile de expresie se accentuează, mai ales în jurul gurii dar şi pe obraji şi în jurul ochilor.

Dereglarea sistemului hormonal, avorturi spontane şi naşteri premature. Cât trăieşte în burtica mamei, bebeluşul primeşte din sângele ei toate substanţele necesare supravieţuirii. Implicit şi fum de ţigară dacă aceasta este fumătoare. Astfel în loc să se alimenteze cu oxigen, fătul inhalează monoxide de carbon şi riscul de a naşte prematur este mai mare. Sau de ce nu de deces.

Ridicarea nivelului de colesterol (în special în combinaţie cu pilula anticoncepţională) şi risc de infarct sau de boli cardio-vasculare.Această creşetere duce la formarea de plăci grase de pe partea interioara a vaselor de sânge, care pot bloca fluxul de sânge şi pot provoca un accident vascular cerebral, un infarct miocardic sau un embolism pulmonar.

Tuse frecventă. Fumătorii aproape că nici nu mai bagă în seamă crizele de tuse, care le irită gătul. Ca simptom tusea este mai puţin periculoasă pe termen scurt, dar in final este distructivă, pentru organism tocmai prin cronicitatea sa.

Cancer al gâtului, la plămâni sau al colului uterin. Fumatul este una dintre cauzele majore ale cancerului. An de an statisticile arată că numărul celor bolnavi de cancer pulmonar creşte. Cu cât fumezi mai mult cu atât riscul este mai mare şi sunt de ajuns o ţigară sau două pe zi. Nicotina este unul dintre drogurile ce creeează cea mai mare dependenţă.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
Jorge la Survivor (1) jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
cub claudia pavel cream png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg