5 plante care fac bine plămânilor  

Ultima actualizare:

Nivelul ridicat de poluare şi fumatul, inclusiv cel pasiv, sunt ameninţări zilnice pentru plămânii noştri. Unele plante pot reduce daunele produse la nivelul acestui organ. Îţi spunem pe ce remedii te poţi baza! Citeşte mai multe în numărul de mai din Click! Sănătate!

  • Plămânărica. După cum îi spune şi numele, plămânărica ajută sistemul respirator. Datorită antioxidanţilor, sărurilor minerale, magneziului şi conţinutului de vitamina C, planta poate fi folosită ca adjuvant în cazul afecţiunilor tractului respirator. Efectele sale includ şi descongestionarea sinusurilor şi reducerea febrei în afecţiunile respiratorii. Consumă ceai de plămânărică, pe care îl prepari dintr-o  lingură de plantă uscată peste care torni 1 cană de apă fierbinte. Se strecoară şi se beau 2-3 căni, zilnic. 
  • Iarba-mare. Plantă cu efect expectorant, bacteriostatic, antiviral, spasmolitic şi coleretic, iarba-mare are acţiune generală tonică asupra corpului. S-a dovedit că planta poate fi remediu ajuvant împotriva tuberculozei. Se recomandă pentru întreţinerea sănătăţii plămânilor şi în infecţiile căilor respiratorii care se manifestă prin tuse. Calmează şi favorizează eliminarea secreţiilor bronşice. E indicat decoctul, obţinut din 2 linguri de rădăcină mărunţită la 1 cană cu apă. Se lasă 1 zi la macerat, apoi se consumă 1-2 cani pe zi. Ca expectorant şi antitusiv, se poate folosi şi ceaiul din aceeaşi cantitate de plantă, peste care se tornă 1 cană de apă fierbinte.  
  • Cimbrul şi urzica. Cimbrul este folosit pentru ameliorarea tusei şi pentru tratarea bolilor respiratorii, fiind bun expectorant şi antiseptic natural. Urzica are o mulţime de proprietăţi terapeutice, fiind cunoscută şi pentru abilitatea de a curăţa plămânii şi sângele.  Infuzia obţinută din urzici şi cimbru este un adjuvant de încredere pentru susţinerea şi menţinerea sănătăţii plămânilor. Se pune 1 lingură de cimbru uscat, 1 lingură de urzică uscată şi se adaugă 1 cană de apă fiebinte. Infuzia se lasă la răcit, se strecoară şi se consumă cu miere. Se pot bea 2 căni de infuzie cu cimbru şi urzici pe zi. 
  • Eucaliptul. Ingredient uzual în dropsurile şi siropurile de tuse, eucaliptul conţine cineol (eucaliptol), un compus antiseptic. Această substanţă reduce congestia şi inflamaţia la nivelul căilor respiratorii. Are şi proprietăţi expectorante, de aceea poate ajuta în accesele de tuse. Pe lângă produsele specifice, pe bază de eucalipt, se poate folosi pentru sănătatea plămânilor uleiul natural obţinut din frunzele plantei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net