5 plante care te scapă de aciditatea gastrică


    5 plante care te scapă de aciditatea gastrică5 plante care te scapă de aciditatea gastrică
5 plante care te scapă de aciditatea gastrică5 plante care te scapă de aciditatea gastrică

Arsurile de stomac ocazionale sunt cauzate de o alimentație acidă, care constă în grăsimi prăjite, alcool, dulciuri, băuturi carbogazoase și condimente picante. Disconfortul pe care-l resimți poate fi alinat cu plante medicinale.

Salcâmul, pansament pentru stomac

Ceaiul din flori de salcâm combate aciditatea gastrică şi atenuează senzaţia de arsură. Prepară o infuzie din florile plantei din două lingurițe de salcâm peste care torni 250 ml de apă clocotită. Acoperă recipientul și lasă la infuzat 15 minute. Bea două – trei căni de ceai, înainte de masă. La fel de eficientă este și mierea de salcâm, cunoscută pentru tratarea ulcerelor cauzate de bacteria Helicobacter pylori.

Obligeana, doctorul sistemului digestiv

Numită în popor ,,trestie mirositoare“, obligeana a fost utilizată încă din cele mai vechi timpuri în medicina populară, având un efect fortifiant asupra organismului.  Planta se administrează și ca adjuvant în numeroase afecțiuni digestive. Pentru a scăpa de arsurile stomacale, prepară un ceaidintr-o linguriţă cu pulbere peste care torni 250 ml apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute, apoi strecoară şi bea pe stomacul gol. Consumă două căni pe zi, cu 30 de minute înainte de mese. Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.

Pătlagina atenuează iritațiile

Frunzele și semințele plantei reduc inflamațiile mucoasei intestinale, acționând ca un burete în absorbția toxinelor. De asemenea, atenuează iritațiile de la nivelul mucoasei stomacului. Prepară un ceai dintr-o linguriţă de plantă uscată  și 200 ml de apă clocotită. Acoperă cana și așteaptă 10 minute, apoi strecoară. Bea ceaiul la nevoie, dar nu mai mult de trei căni pe zi. 

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Transplantul medular, o speranță pentru bolnavii SIDA

Legumele care conțin mai mult fier decât carnea

4 printesa diana 2 jpg jpeg
FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
buta jpg
1669494557875057 1XMKigNP jpg
Bataie intre suporteri jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg