6 motive să mănânci murături iarna asta
Nutriţioniştii britanici au hotărât: murăturile ne scapă de boli iarna, ne întăresc sistemul imunitar şi ne asigură necesarul de antioxidanţi din organism.
În plus, murăturile în saramură au un efect antiîmbătrânire vizibil. După un studiu realizat pe 100 de voluntari, cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani, de ambele sexe, de-a lungul a cinci ani, nutriţioniştii de la Organic Foods au observat că în cazul celor care mâncau murături la fiecare masă rezistenţa la viruşi era mai mare. Iată cele şase motive să mănânci murături iarna asta: e o sursă bună de antioxidanţi, asigură necesarul de vitamine şi minerale pe timpul iernii, acriturile în oţet îmbunătăţesc nivelul hemoglobinei la pacienţii cu diabet, coacăzele şi strugurii muraţi ajută la digestie şi nu în ultimul rând murăturile au un efect hepatoprotector.