7 beneficii ale urcatului pe scări
Nu aveți timp să mergeți la alergare în parc sau să vă antrenați la sala de forță? Aveți probleme cu colăceii de pe burtică și o stare de spirit proastă?
Specialiștii americani de la Universitatea din New York au descoperit că este suficient să urcați și să coborâți zilnic scările pentru a vă menține sănătoși, supli și frumoși. Doctorii americani susțin că aceasta este perioada ideală pentru a începe antrenamentele care să ne ajute să scăpăm de kilogramele acumulate pe perioada iernii. Iată cele șapte beneficii ale mersului pe scări:
Atunci când urcați scările, ardeți mai multe calorii pe minut decât în timpul unei sesiuni de jogging.
Când urcați pe scări, organismul produce eondorfine, hormoni cunoscuţi pentru senzația de fericire pe care o produce în creier.
Urcatul pe scări vă ajută să scăpați de kilogramele în plus, să tonifiați musculatura picioarelor, feselor, să întăriți încheieturile și să întăriți mușchii abdominali.
Urcatul scărilor e cel mai bun exercițiu pentru că obligă întreg trupul să participe efectiv la mișcare.
Urcatul pe scări întărește încheieturile, reduce riscul apariției durerilor reumatice și reglează pulsul.
Urcatul pe scări întărește sistemul imunitar și, în cazul bolnavilor, grăbește vindecarea și combate efectele osteoporozei.
Urcatul pe scări întărește oasele, stimulează oxigenarea creierului și combate bolile degenerative ale creierului și efectele îmbătrânirii. Conform specialiştilor, sunt suficiente 10 minute de activitate pe zi, pe scări pentru ca rezultatele să fie vizibile într-o lună.